A Sepsi Arénában találkoznak a háromszéki csapatok (Női kosárlabda, Nemzeti Liga)

A Sepsi Arénában találkoznak  a háromszéki csapatok (Női  kosárlabda,  Nemzeti  Liga)

Megyei rangadóra készülnek a háromszéki csapatok, a női kosárlabda Nemzeti Liga 20. fordulójában ugyanis a címvédő Sepsi-SIC szombaton 19 órától a Kézdivásárhelyi SE alakulatát fogadja a Sepsi Arénában. Ez lesz a két alakulat negyedik egymás elleni párharca.

A Szatmárnémeti VSK–Aradi FCC slágermérkőzés mellett háromszéki szempontból is roppant izgalmasnak bizonyulhat a női kosárlabda Nemzeti Liga 20. fordulója, hiszen a bajnoki címvédő Sepsi-SIC szombaton 19 órától megyei riválisát, a Kézdivásárhelyi SE alakulatát fogadja a megyeszékhelyi Sepsi Arénában. A hétvégi lesz a negyedik összecsapás a két gárda közt, eddig mindig a zöld-fehérek örvendhettek a győzelemnek. Az aktuális szezon odavágó-sorozatában a céhes városi lányok hazai környezetben 61–81-re kaptak ki a Zoran Mikes edzette sepsiszentgyörgyiektől. Az előző idényben szintén az alapszakaszban találkoztak együtteseink: akkor Jovana Pašićék előbb 87–26-ra, majd 88–47-re diadalmaskodtak.

Hírdetés

A Sepsi-SIC és a KSE is győzelemmel hangolt a háromszéki rangadóra: a zöld-fehérek közel háromhetes kényszerpihenő után szerdán hatvanpontos, 106–46 arányú győzelmet arattak a Bukaresti Rapid vendégeként; a felső-háromszéki kék-fehérek szintén tegnapelőtt az Agronómia Bukarestet múlták fölül 61–49-re. A szentgyörgyiek 13/1-es győzelemi mutatóval és 27 ponttal a tabella 3. helyéről várják a holnapi találkozót, az 50 százalékos (7/7) teljesítménnyel a rangsor 7. pozícióját elfoglaló céhes városiak 21 pontos hozománnyal készülnek a megyeszékhelyi ven­dégjátékukra. Annak ellenére, hogy a párharc egyértelmű esélyese a Sepsi-SIC, érdekesnek és igazi kosárlabda-csemegének ígérkezik együtteseink szombati párharca, így egy szép játék reményében szurkoljunk mindkettőnek. Hajrá, Háromszék! Hajrá, Sepsi-SIC és Kézdivásárhelyi SE!

A 20. forduló programja (szombat): Szatmárnémeti VSK–Aradi FCC, Alexandria–Brassói Olimpia (15 óra), Agronómia Bukarest–Kolozsvári U (16 óra), Târgoviște–Bukaresti Rapid (18 óra), Sepsi-SIC–Kézdivásárhelyi SE (19 óra), a Marosvásárhelyi Sirius és a Konstancai Phoenix szabadnapos.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »