A rutin diadala – simán győzött az FC Köbenhavn Pozsonyban

A rutin diadala – simán győzött az FC Köbenhavn Pozsonyban

Vereséggel kezdte a Slovan labdarúgócsapata az Európa-konferencialiga csoportkörét. Az égszínkékek ugyan nem játszottak alárendelt szerepet az FC Köbenhavn ellen, de a kapu előtt könyörtelenebb vendégek magabiztos 3:1-s győzelmet arattak.

Vladimír Weiss vezetőedző mindössze két helyen változtatott a Slovan kezdőcsapatán a DAC elleni bajnoki mérkőzéshez képest: a két új arc Samuel Mráz és Uche Agbo volt az égszínkékeknél.

A vendégek 4–3–3-as rendszerben léptek pályára, a támadósorukból nem hiányzott a csapat legértékésebb játékosának tartott Jonas Wind sem, aki a dán válogatottban kétszer is pályára lépett a nyári Európa-bajnokságon. Sérülés miatt azonban nem állt Jess Thorup edző rendelkezésére a keret talán legismertebb tagja, Bryan Oviedo, aki korábban öt évig az Everton játékosa volt.

Tíz perc élvezetes játék után a meccs tempóját a vendégek csapatkapitányának hosszas ápolása akasztotta meg. Ezután a játékvezető került főszerepbe, aki rutintalanul nem adott előnyszabályt a dánoknak egy akciónál, holott óriási vendég ziccer volt kialakulóban.

Hírdetés

Bár az FC Köbenhavn nem keltette egy világverő csapat benyomását, a 18. percben egy szöglet utáni fejessel Wind megszerezte a vezetést a vendégeknek. Az előnyük nem egész két percig tartott, Ezekiel Henty ugyanis szintén egy szöglet utáni fejessel egyenlített.

A gyors gólváltás után a mérkőzés kissé ellaposodott, de Vladimír Weiss vezetőedző a partvonal mellett szüntelenül feszült hangulatban volt.

A 40. perc környékére egyre aktívabbá vált a Slovan, gólt mégis a vendégek szereztek egy gyors ellentámadásból, amire a hazaiak szünetig már nem tudtak reagálni, hiába játszottak mezőnyfölényben.

A második félidő Slovan-fölény helyett egy irgalmatlanul nagy dán kapufával kezdődött, Böving kapáslövése a mérkőzés legszebb pillanata volt. A Slovan csak tíz perc elteltével ébredt fel, elsősorban Hentyvel akadtak gondjai a vendégvédőknek. A 66. percben büntetőhöz jutott a Köbenhavn, egy Chovan-védés után Zmrhal eltalálta a berobbanó ellenfelet. A tizenegyest Jonas Wind magabiztosan értékesítette, 1:3.

Az utolsó húsz percben is aktívabb volt mezőnyben a Slovan, de a nagyobb nemzetközi tapasztalattal rendelkező dánok tudták, mit kell játszani. A hajrában nem tudott a Slovan nagyobb nyomást kifejteni a Köbenhavn kapujára, Weiss cseréi sem váltak be igazán, így maradt az 1:3.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »