A rendőrség másik épületben várta az elkövetőt, az esti adatok szerint 14-en haltak meg a prágai vérengzésben – VIDEÓKKAL

A rendőrség másik épületben várta az elkövetőt, az esti adatok szerint 14-en haltak meg a prágai vérengzésben – VIDEÓKKAL

A lövöldözés a prágai Károly Egyetem Bölcsészettudományi Karának épületében történt csütörtök délután. A cseh hatóságok szerint sok a sérült, halálos áldozatok is vannak, a támadót megölték.

Korábban írtuk:

Az egyik cseh kereskedelmi televíziónak nyilatkozó hallgató szerint a lövöldözést a harmadik emeletről hallották. A hallgatók az osztálytermekben elbarikádozták magukat. A TV Nova arról tájékoztatott, robbanást is hallani lehetett.

A helyszínt és a hatóságok környékét lezárták. A lövöldözésben többen megsérültek, halálos áldozatok is vannak – írja a cseh rendőrségre hivatkozva az Aktuality.

A Károly Egyetem filozófia karának munkatársainak küldött e-mailben a lövöldözésre figyelmeztették a dolgozókat. Ebben ez állt:

Maradjanak a helyükön, ne menjenek sehova, ha az irodákban vannak, zárják be azokat, és helyezzenek bútorokat az ajtó elé, kapcsolják le a villanyt.

A Károly Egyetem Prága óvárosában található, mintegy 500 méterre a történelmi Károly-hídtól, ahol általában rengeteg turista tartózkodik.

Hírdetés

A cseh rendőrség osztotta meg az alábbi felvételt.

A cseh főváros polgármestere arról tájékoztatott, a támadó leesett az épület tetejéről. Cseh sajtóforrások szerint szerint lelőtte magát. Vít Rakúšan belügyminiszter nyugalomra intette a lakosságot, elmondása szerint magányos elkövetőról van szó. 

Az alábbi videón hallhatóak a lövések.

Egy az egyetemen tanuló újságíró kiposztolta, hogyan barikádozta el magát, miután a támadó megpróbált benyitni hozzá:

„A Cseh Köztársaság hasonló tettet még nem élt meg. A tragédia mély és sok további következménye lesz” – hangsúlyozta Vít Rakušan belügyminiszter. Hozzátette azt is, a rendőrség még órákig a helyszínen lesz, és egyelőre semmilyen jel sem utal arra, hogy az eset összefüggésben állna a nemzetközi terrorizmussal.

A Károly Egyetem Bölcsészettudományi Karán elkövetett lövöldözés a legtragikusabb Csehország történetében. Uherský Brodban (Magyarbród) 2015-ben nyolc ember halt meg, az ostravai kórházi lövöldözésben pedig 2019-ben hatan vesztették életüket, közölte a seznamzpravy.cz. 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »