A PSD az összes választást meg akarja nyerni 2024-ben. Mircea Geoanã lehet az elnökjelöltjük

A Szociáldemokrata Párt (PSD) terveiről Sorin Grindeanu volt miniszterelnök, az alakulat első alelnöke beszélt a Prima TV vasárnapi „Insider Politic” című műsorában. Kifejtette, pártja minden választást meg akar nyerni 2024-ben: a helyhatóságit, a parlamentit, az europarlamentit és az elnökválasztást is.

Az elnökjelölt személyével kapcsolatban Grindeanu elmondta: jól meg kell gondolni, kit indítanak. Az már bebizonyosodott, hogy a PSD be tudja juttatni a jelöltjét a második fordulóba, de 2000-től errefelé mégsem sikerült elnökválasztást nyerniük.

Kifejtette: előre meg kell rajzolni a jelölt profilját. Nem az a fontos, hogy a párt vezetői közül ki szeretne indulni, és az sem, hogy a PSD-szimpatizánsoknak ki tetszik. Olyan jelölt kell, akire ennél szélesebb kör szavazna, mert a PSD bázisa nem elegendő a szükséges, 50% fölötti eredmény eléréséhez.

Hírdetés

Arra a kérdésre, hogy a jelölt lehet-e Mircea Geoană, azt felelte: nem tartja ezt kizártnak. „Ő egy volt PSD-vezér, és meggyőződésem, hogy megnyerte a 2009-es választást. Ez az én személyes véleményem, de úgy hiszem, nem csak az enyém. Ő jelenleg egy nagyon fontos funkciót tölt be, a NATO helyettes főtitkára, egy európai profilú politikus, euroatlantista, egy baloldali beállítottságú ember” – fejtette ki Grindeanu.

Mint ismert, a 2009-es elnökválasztás második fordulójának éjszakáján az eredmények tükrében úgy tűnt, Mircea Geoană nyer, aki meg is ünnepelte az eredményt. Reggelre azonban – főként a külföldről, azaz a diaszpóra részéről leadott voksok miatt – megfordult az állás Traian Băsescu javára. (bzi.ro, hírszerk.)

Fotó: Mircea Geoană Facebook-oldala


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »