„A NERsevik urak bolsevikabbakká váltak a bolsevikoknál”

„A NERsevik urak bolsevikabbakká váltak a bolsevikoknál”

Somogy megye 2-es számú választókerületében folytatta országjárását Jakab Péter. A Jobbik miniszterelnök-jelöltje Ander Balázs alelnökkel tartott utcafórumot Nagyatádon és Barcson, aki a körzet egyéni jelöltjeként készül megmérettetni magát a kormánypárti jelölttel szemben.

Jakab Péter a Nagyatádon összegyűlt helyiek előtt arról beszélt, míg ő járja az országot és személyesen hallgatja meg az embereket, addig Orbán Viktorra hiába várnának a választói, mert ki sem jön a budai Várból, csak letekint a népre és olykor valamilyen plakáton konzultálgat.

De aki a valóságot nem látja, az alakítani sem tudja

– hívta fel a figyelmet.

Béli Balázs/Alfahír

A Jobbik elnöke szerint hiába él olyan kép a Fideszben, hogy Magyarország annyira jó hely, hogy ide már a németek is jönni akarnak, valójában ha Günther idejönne Münchenből és megtudná, hogy az átlagbér nem hetente, hanem havonta jár, rögtön visszafordulna.

A magyar kormány képzeletbeli valóságtudatára és álharcaira utalva az ellenzéki politikus rámutatott arra, hogy olyat még nem hallott senkitől, hogy őt meg kellene védeni Brüsszeltől.

Ellenben az nagyon is valóságot – tért ki Jakab -, hogy Magyarországon a rossz egészségügy és a túlterheltség miatt

tízből hat magyar férfi soha nem lesz nyugdíjas.

Nagyatádi gyerek vagyok, az őseim is ebben a temetőben nyugszanak – ezt már Ander Balázs mondta a fórumon, hozzátéve, hogy a gyökerei kötelezik őt arra, hogy szolgálja az itt élőket. A képviselő szerint a mostani kormány ellopja nem csak az emberek jövőjét, hanem az unokáikét is, neki pedig legalább „15 ezer jó oka” van arra, hogy harcoljon – utalt arra, hogy a legutóbbi választásokon 38 százalékot ért el jobbikos indulóként, ami azt jelenti, hogy az ellenzéki választók 80 százaléka őt támogatta.

Elég volt a cselédsorból! A dél-somogyiak többet érdemelnek!

– jelentette ki Ander Balázs, kitérve rá, hogy ma olyan állapotban van az egészségügyi ellátás, hogy anyagi okokból inkább levágják az emberek lábait ahelyett, hogy hosszasan gyógyítsák őket.

Hírdetés

Béli Balázs/Alfahír

Ander Balázs bírálta, hogy míg az olyan javaslataikat, melyekkel segíthettek volna az embereknek – ilyen például az állami bérlakásprogram a fiatalok részére – a Fidesz-kormány nem támogatta, ellenben ha egy multinacionális cég terjeszkedni akar, akkor azt kérdés nélkül megteheti. Rámutatott: bármennyit lehet új munkahelyekről és magasabb bérekről beszélni akkor, ha az utak állapota olyan silány, hogy elriasztja a beruházókat, tehát eleve szükségesek lennének az infrastrukturális fejlesztések.

Van itt minden, csak nem kéne ellopni

Itt minden megvan: a föld, víz, az emberek szorgalma, sőt a rengeteg befizetett adó is, már csak egy olyan kormány kellene, ami nem lopja el a pénzt – ezt már Barcson mondta Jakab Péter az ott összegyűlt helyi lakosok előtt.

A pártelnök arról beszélt, nagyon helyes, ha a boltból egyetlen kiló kenyeret sem szabad ellopni, de ha ez így van, akkor ne lehessen a Mátrai erőművet és a Balatont sem. A politikus ezt azzal kapcsolatban mondta, hogy szerinte az Orbán-család az elmúlt évtizedben 15 milliárd forintra tett szert, ami havonta 180 millió forintos bevételt jelent.

Béli Balázs/Alfahír

Én nem azért jöttem a politikába, hogy az elmúlt harminc évet folytassam, hanem azért, hogy új korszakot nyissak – közölte Jakab.

Ander Balázs a pártelnököt követő felszólalásában azt mondta, nem akar cseléd lenni a saját hazájában, és ez alapján neveli saját gyermekeit éppúgy, ahogy másfél évtizedes pedagógusi pályája során tette mások gyermekeivel is. Az országot sújtó kivándorlási hullámra kitérve jelezte azt a szomorú jelenséget, hogy

ma már egy osztálytalálkozót sem igazán lehet megszervezni, annyian vannak külföldön.

Ander szerint a nép már bizonyított, hogy szorgalmasan tud dolgozni, és ehhez a természeti adottságok is rendelkezésre állnak, a kormányzat mégsem ér el eredményeket. Példaként említette a babócsai termálvíz esetét, ami ahelyett, hogy turisztikai vonzóerővel bírna, egyszerűen belefolyik a Rinya folyóba.

Béli Balázs/Alfahír

Mint mondta, a választókerület 77 településéből 15-ben nem éri el az átlagkereset a havi 100 ezer forintot, ami elképesztő szegénységet jelent. Ander az Orbán-kormányt „NERsevik” rendszernek nevezte, és szerinte „az urak már bolsevikabbak a bolsevikoknál”.

Letöröltek minket a térképről, elfeledkeztek rólunk – jelentette ki a képviselőjelölt, aki arra készül, hogy az ellenzéki előválasztást követően közös ellenzéki jelöltként egyéni mandátumot szerez – nem az ellenzékben, hanem az új kormányoldalon.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »