Gubík László: elérkezett a komoly szavak ideje

Gubík László: elérkezett a komoly szavak ideje

Gubík László, a Szövetség a Közös Célokért elnöke reagált az elmúlt napok szlovákiai közélet eseményeire. Az alábbiakban teljes terjedelmében közöljük a közösségi oldalán megjelent gondolatait.

Jólesett a tisztes távolság a közösségi oldalak acsarkodó világától. A továbbiakban sem szándékozom a kelleténél több energiát fektetni az ittlétbe, pláne, hogy annyi jobb hely van a nap alatt, ahol az ember teremtő munkát folytathat.

Most viszont helyzet van, és Jaro Daniškának a tegnapi, Standardon megjelenő Atentát a štát c. írásával sikerült kimozdítania a Facebook-szilenciumból. Azt írja a szerző: Épp itt az ideje, hogy eljöjjön a megfontolt, komoly szavak ideje.

Nos, az enyémek 5 pontba foglalva így festenek:

1, Robert Fico most válik halhatatlan szlovák államférfivá

Rühellem azért, amit a felvidéki magyarsággal tett, ugyanakkor tisztelem azért, ahogy népe szuverenitását és a politizálás hagyományos kereteit védi. Az élet bonyolult.

2, A nyugati társadalmak verbális polgárháborúba süllyedtek

Aki kételkedne e szavakban, lapozzon bele egy tetszőleges internetes portál kommentáradatába, és győződjön meg a szomorú valóságról a saját szemével.

Hírdetés

Nem a politikusoknak, mindenkinek. Nem másra mutogatva, hanem otthon, saját billentyűzetével kezdve.

3, A szlovákiai EP-választások eldőltek

Kívánjunk sikeres magába nézést az ellenzéknek, mert minden nemzetnek elemi érdeke, hogy életképes kormányzási alternatívák is létezzenek, és ne csak gyűlölködést, káoszt vagy idegen minták követését nézze ki az ember a hatalomra áhítozó szereplőktől, nem beszélve sajtójukról és követőikről.

4, Kössük fel a gatyánkat

A választási részvétel alsó hangon úgy 10%-kal megugrik majd júniusban, és

Valamit, ami sokkal biztosabb fogódzót jelent az eddiginél, különben a Magyar Szövetség nevű képződménynek reszeltek.

5. Imádkozom

Nem csak azért, mert egy keresztény ember ezt teszi, ha valakinek az élete forog kockán, hanem mert szeretném, ha Robert Fico köztünk lenne, amikor visszakapjuk az állampolgárságunkat.

Legyen a Jóisten vele, családjával és orvosaival!

(Gubík László, Facebook/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »