A mostohaapát gyanúsítják az Aradon agyonütött és felgyújtott kislány ügyében. Az anya a szülészeten volt az eset idején

A mostohaapát gyanúsítják az Aradon agyonütött és felgyújtott kislány ügyében. Az anya a szülészeten volt az eset idején

Egy rokon ismerte fel az 5 éves kislányt a fantomképen, amit a rendőrség készített a holttest alapján, így sikerült azonosítaniuk az áldozatot. Amint arról beszámoltunk, szombaton egy kutyáját sétáltató férfi talált rá a meggyilkolt gyerek maradványaira egy temető közelében – először egy megégett lábfejre bukkant, majd kb. 50 méterre előkerült a test többi része is.

A rendőrségnek, az említett rokon bejelentése alapján, tegnap sikerült azonosítania az áldozatot, és már gyanúsítottjuk is van: letartóztatták a 23 éves mostohaapát. Aki eddig csak annyit ismert el, hogy a gyerek holttestét valóban ő vitte ki a temető mellé, de tagadja mind a gyilkosságot, mind a holttest felgyújtását.

Hírdetés

A férfi eddigi vallomásaiban azt mondta el, hogy a gyerek anyja a szülészeten volt, a harmadik gyerekét hozta a világra múlt héten, ő pedig az 5 éves kislánnyal és egy 3 éves kisfiúval otthon maradt. Állítása szerint fürdetni akarta a gyerekeket, a kislány azonban megcsúszott a vizes csempén, elesett, és úgy beütötte a fejét, hogy belehalt a sérülésbe. (A halottkém szerint fejre mért ütés okozta a gyerek halálát.) A mostohaapa elismerte, hogy a testet ő vitte ki arra a helyszínre, ahol végül megtalálták, azt azonban tagadta, hogy ő gyújtotta volna fel. A hatóságok szerint egyébként benzinnel önthették le a kislány testét, majd szándékosan gyújtották meg, vélhetőleg az erőszak nyomainak eltűntetése végett.

Mint írtuk, gyilkosság és halottgyalázás gyanújával indult nyomozás az ügyben, az új fejlemények tükrében pedig ezt kibővítették a családon belüli erőszak bűntettének gyanújával is. (libertatea.ro, spynews.ro)

Fotó: spynews.ro


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »