A miniszterelnök Gyurcsány bohócának nevezte Jakabot

D_KOS20210531082

Orbán Viktor miniszterelnök azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 31-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor miniszterelnök keményen kiosztotta a jobbikos Jakab Pétert az Országgyűlésben. Szembesítette azzal, hogy hétről hétre bohócot csinál magából, ami havi 6 millió forintba kerül az adófizetőknek. A miniszterelnök a legkorruptabb magyar pártnak nevezte a Jobbikot, és azt kérdezte, hogy vajon mennyit fizethetett Gyurcsány azért, hogy a párt alapító okiratát semmisnek tekintsék.

Újra botrányt okozott viselkedésével Jakab Péter, a Jobbik elnöke hétfőn az Országgyűlésben. Jakab vagdalkozott, ismét házszabályba ütköző módon vádaskodott, amiért a házelnök megvonta tőle a szót.

Hírdetés

„Egy darabig komolyan vettük, mert a parlament egy komoly hely, többször meghallgattuk már a megszólalásait. Azonban rá kellett jöjjünk, hogy maga nem egy komoly ember. Ezt a mai megszólalásával is bebizonyította” – mondta Orbán Viktor.

Hozzátette, hogy Jakab hétről hétre bohócot csinál magából, és erre a mutatványra havi 6 millió forintot költenek az adófizetők. Kiemelte azt is, hogy az ellenzék oldalán Gyurcsány Ferenc a főnök, és Gyurcsány alkalmazza Jakab Péter is, de nem az eszéért.

Mint ismert, az Origo.hu is írt arról, hogy a Jobbik elnökének luxuséletmódjára akkor derült fény, amikor a sofőrje karambolozott Budapesten még idén februárban. Kiderült, hogy Jakab Péternek sofőrje is van, és a politikus 2,4 millió forintot keres, 847 ezerért bérelhet irodát, és további 423 ezer forintot költhet lakhatásra, vagyis ennyi pénzből bérelhet magának ingatlant havonta. Mindezek mellett 2,4 millió forint áll rendelkezésére úgynevezett képviselői alkalmazotti keret révén.

Orbán Viktor hétfőn azzal is szembesítette Jakabot, hogy a Jobbik a legkorruptabb párt és ezt a pártot ezúttal Gyurcsány Ferencnek adták el. A miniszterelnök arra is kíváncsi volt, hogy vajon mennyit fizethetett a DK elnöke azért, hogy a Jobbik alapító okiratát semmisnek tekintsék. Hisz a párt elsődleges feladatának tekintette a kommunista utódpárt eltávolítását a politikai hatalomból.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »