A Miénk a város! elnevezésű játék felvidéki nyertesei is megkapták a "csodasarkokat" – VIDEÓKKAL

A Miénk a város! elnevezésű játék felvidéki nyertesei is megkapták a "csodasarkokat" – VIDEÓKKAL

A Nemzetpolitikai Államtitkárság idén tizedik alkalommal hirdette meg a Miénk a város! című népszerű online játékát, amelyre 6-10 éves óvodások és kisiskolások jelentkezhettek. Az online játék felvidéki nyerteseinek járó 22 Csodasarok-csomagot és a könyvajándékokat Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára és Czimbalmosné Molnár Éva főosztályvezető adta át. 

Az idén immár tizedik alkalommal megrendezett díjátadó ünnepségnek a komáromi Danubius Szálló adott otthont. A verseny 2023. február 17-től március 16-ig tartott határokon átívelve, szerte a Kárpát-medencében. 

Az idei játékban közel 1500 versenyző vett részt, akik a verseny ideje alatt közel 20 000 megoldást küldtek be. A játékra regisztrált versenyzők a vetélkedő ideje alatt érdekes feladatokat oldhattak meg, amelyekkel értékes pontokat szerezhettek.

A díjátadó ünnepséget színes kísérőprogramok tették még magasztosabbá, tehetséges, fiatal diákok szórakoztatták az eseményen jelen lévő közönséget.

 

2023 a gondoskodó nemzet éve a nemzetpolitikában

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára elmondta, hogy a magyar nemzetpolitika számára rendkívül fontos a gyermekek és fiatalok sokrétű támogatása. Örvendetesnek tartja, hogy az idei feladatmegoldók között – az online módnak köszönhetően – nemcsak Kárpát-medencei, hanem távolabb élő magyarok is voltak.

A 2013-ban indult közösségi játék éppen ezért nemcsak több nemzedék képviselőit, hanem az egymástól távol, illetve diaszpórában élő magyarokat is összeköti.

Hírdetés

A gondoskodó nemzet évében hirdettük meg idén ezt a játéksorozatot, és ha gondoskodó nemzetről beszélünk, akkor beszélhetünk arról, hogy számunkra minden magyar ember fontos, éljen bárhol a Kárpát-medencében vagy a Kárpát-medencétől több száz vagy több ezer kilométerre. – mondta.

 

Móricz Andrea, a nagymegyeri Bartók Béla Alapiskola pedagógusa elmondta, hogy már kezdetektől aktív résztvevői a játéknak, az évek során nagyon sok „csodasarkot” sikerült már nyerniük. Az idei év is kitűnően sikerült számukra, hiszen két csodasarokkal és számos egyéni díjjal lettek gazdagabbak. 

Az esemény záróakkordjaként Fekete Irén, az SZMPSZ országos elnöke beszédében köszönetet mondott mindazoknak, akik hozzájárultak a verseny sikerességéhez.

Szerinte a játék alapvető szükséglet és örömforrás, de mindezek mellett tanító és nevelő erővel is bír, főként akkor, ha egy közösség képes együtt, egymást segítve játszani és vetélkedni. 

Beszédét egy Jókai Mór idézettel zárta:

A világ olyanná alakul, amilyenné a fiatalságot neveljük.

Potápi Árpád Jánosak, a magyar kormány nemzetpolitikáért felelős államtitkárának az eseményen elhangzott teljes beszédét az alábbi videóban tekinthetik meg:


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »