A Meseország mindenkié szerkesztője elhagyja Magyarországot – nem érzi magát biztonságban

A Meseország mindenkié szerkesztője elhagyja Magyarországot – nem érzi magát biztonságban

Nagy Boldizsár a 24.hu-nak nyilatkozta, hogy halálos fenyegetéseket is kapott, a költözést pedig már egy éve tervezik.

Nagy Boldizsár, a Meseország mindenkié című gyerekkönyv szerkesztője elköltözik Magyarországról azután, hogy életbe lépett a melegellenes kiegészítésekkel ellátott törvény – írja a Reuters, ami arról is beszámolt, hogy Nagy halálos fenyegetéseket is kapott a kötet megjelenése után.

A mesekönyv körül több hétig tartó botrány alakult ki, miután Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője ledarálta a kötet egy példányát.

Hírdetés

A 24.hu telefonon kérdezte Nagy Boldizsárt, aki elmondta, nem a pedofiltörvény az oka annak, hogy partnerével elhagyják az országot: „Mostanára találtuk meg a házat, de már több mint egy éve terveztük. Persze politikai okok miatt elsősorban, mert nem érezzük magunkat biztonságban itthon. De szeretnénk tovább folytatni azt a munkát, amit itthon elkezdtünk és csinálunk, csak nem feltétlenül Magyarországról. Nem arról van szó, hogy meg vagyunk félemlítve, így elhúzunk és abbahagyjuk, csak szeretnénk fizikailag máshol lenni” – mondta Nagy, hozzátette, párjával szeretett volna örökbe fogadni, ám amikor ez lehetetlenné vált, nem érezték tovább értelmét a maradásnak.

A fordítással is foglalkozó szerkesztő azért továbbra is szívesen dolgozna magyar könyveken.

(br, 24.hu)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »