A magyar férfi vízilabda-válogatott az A-csoport győzteseként a legjobb nyolc között

A magyar férfi vízilabda-válogatott az A-csoport győzteseként a legjobb nyolc között

A magyar férfi vízilabda-válogatott 100 százalékos teljesítménnyel az A-csoport élén végzett. Montenegró és Brazília után Grúzia legjobbjai ellen is magabiztosan győzni tudtak. Ugyanakkor ezúttal becsúszott 1-2 védekezési hiba, amin a végső győzelem érdekében javítani fog kelleni, de mindenképpen bizakodva tekinthetünk a jövőbe. A mérkőzés legértékesebb játékosa Manhercz Krisztián lett.

A mérkőzés első ráúszását Jansik Szilárd vállalta és meg is szerezte a játékszert. Az első találatot azonban Grúzia szerezte az első perc végén. A hazai egyenlítésre a negyedik percig kellett várni, Pohl Zoltán találatával 1-1. Sajnos ezt követően egy grúz dupla következett. Mintha nem is a magyar válogatottat látnánk a vízben.

Sorra belelőttük a kapusba a labdát és a védekezésünk sem volt tökéletes. Manhercz Krisztián megelégelte a kétgólos grúz vezetést, ezért gyorsan bevágott két bombát a vendégek kapujába. Az első játékrész végén 3-3 volt az állás.

Egy gyors grúz egyenlítést követően Zalánki Gergő találatával helyreállt a világ rendje. Lemásolhatnám az előző mondatot, hiszen újra egy hasonló forgatókönyv szerinti gólváltás következett.

A játékrész közepére Mezei Tamás találatával már kettő volt a gólkülönbség. Úgy néz ki, hogy Mezei nem akart engedni a kétgólos vezetésből, hiszen a grúz szépítést követően újfent betalált. Egy támadással később Angyal Dánielnek köszönhetően már háromra nőtt az előny. A játékrész utolsó magyar támadása alkalmával ötméterest ítéltek a javunkra. A büntetőt Varga Dénes vállalta és természetesen higgadtan gólra is váltotta azt. Az első félidő végén 10-6 volt az állás Magyarország javára.

A harmadik ráúszást ezúttal Grúzia szerezte meg. A támadás során egy kiállítást követően szépíteni is tudtak. A másik oldalon egy újabb ötméteres érkezezett, amit Mezei Tamás harcolt ki. A büntetőt ezúttal Vámos Marci értékesítette. Ezt követően két grúz találat következett. Kicsit megint megrogyott a támadásunk.

A mérkőzés hatodik percében Jansik Szilárd szerezte meg az újabb magyar találatot. Az ezt követő támadás során elköszöntünk Jansiktól. A bíró piros lappal, cserével kiállította Szilárdot és még egy ötméterest is kaptunk, amit a grúzok értékesítettek. Válaszként Vámos meglőtte a harmadik találatát. Manhercz sem állt meg két találatnál, Vámos után ő is meglőtte a harmadik gólját. A játékrész utolsó percében Grúzia ismételten szépíteni tudott. Az utolsó negyedre fordulva 14-11 volt az állás.

Hírdetés

Zalánki után Manhercz és Burián Gergő is betalált. Ekkor már hatra nőtt a különbség. A hazai gólzápor után egy grúz szépítő találat érkezett. Válaszul Zalánki Gergő újabb találatánál ugrott fel az uszoda. Az utolsó perc egy utolsó grúz szépítő gólt hozott, de egyéb említésre méltó dolog már nem történt. A végeredmény Magyarország 18 – Grúzia 14.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa Manhercz Krisztián lett.

 A magyar férfi vízilabda-válogatott vb-kerete:

Edző: Märcz Tamás
Kapusok: Lévai Márton (OSC), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Pro Recco), Burián Gergő (OSC), Mezei Tamás (Vasas), Hárai Balázs (OSC), Varga Dénes (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Jansik Szilárd (FTC), Angyal Dániel (Szolnok), Pohl Zoltán (FTC), Nagy Ádám (Szolnok)
Tartalékok: Fekete Gergő (FTC), Vigvári Vendel (FTC)

Az A-csoport állása a harmadik csoportkör után:

Magyarország    –   6 pont
Montenegró       –   4 pont
Grúzia               –   2 pont
Brazília              –   0 pont

(Kiss Márton/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »