A lovak a lélek csendes gyógyítói – VIDEÓ

A lovak a lélek csendes gyógyítói – VIDEÓ

Ahhoz, hogy harmonikus együttműködés alakuljon ki a ló és az ember között, el kell nyerni a ló bizalmát és a vezető szerepet. A bizalom felépítésének pedig elengedhetetlen alapköve a ló nyelvének elsajátítása. Éppen ezért a lóval való foglalkozást csak szívvel-lélekkel lehet csinálni, hiszen nap mint nap megérinti a lelket és tükröt tart elénk. A lótartás szépségeiről és nehézségeiről beszélgettünk Czajlik Zsuzsannával, a dunatőkési Czajlik Ranch egyik vezetőjével.

A lovak rendkívül érzékeny és intelligens lények, akik képesek különbséget tenni a pozitív és a negatív érzelmeket tükröző emberi arcok között.

Az ember ösztönszerűen megnyugszik a lovak közelében, ugyanis a ló hatással van az ember minden gondolatára és ezért is alakítja a gyerekek személyiségét.

Hírdetés

Czajlik Zsuzsanna, a dunatőkési ranch egyik vezetője már hosszú évek óta foglalkozik lótartással. Az elmúlt évek során megtapasztalta, milyen csodálatos kapcsolat alakulhat ki az ló és a lovas között. Saját elmondása szerint ahhoz, hogy egy stabil érzelmi kapcsolat alakuljon ki az ember és négylábú társa között, nagyon fontos, hogy kellő türelemmel és szeretettel közeledjünk feléjük.

A lovak alapvetően kíváncsi és közeledő lények. Ha a közeledésre olyan reakciót kapnak, amely számukra kedvező, akkor ez a kapcsolat egyre inkább tud mélyülni. Ha az ember idegenkedik és nem megfelelően bánik velük, akkor nyilván a távolság egyre nőni fog”

 – hangsúlyozta.

Zsuzsannával folytatott beszélgetésünkből az is kiderül, hogy mennyi odafigyelést és energiát igényel a lovak gondozása és a versenyekre való felkészítése. 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »