A lengyel futballválogatott nem hajlandó kiállni az oroszok ellen

A lengyel futballválogatott nem hajlandó kiállni az oroszok ellen

A lengyel labdarúgó-válogatott akár a világbajnoki részvétel lehetőségéről is lemond, de nem játssza le az oroszok elleni márciusi pótselejtezőt. Ezt jelentette be a Lengyel Labdarúgó-szövetség elnöke, Cezary Kulesza.

„Az Orosz Föderáció Ukrajna elleni agressziójának fényében a lengyel válogatott nem játszik Oroszország ellen – jelentette ki, hozzátéve: „Ez az egyetlen helyes döntés.”

Az eredeti tervek szerint Moszkva lett volna a helyszíne a B út egyik elődöntőjének, az Oroszország–Lengyelország mérkőzésnek március 24-én. Az az elmúlt napokban szinte biztosnak látszott, bár a FIFA hivatalosan nem hozott döntést erről, hogy az oroszok nem rendezhetik otthon a mérkőzést. Ám a lengyelek mostani döntése azt jelenti, hogy semleges pályán sem hajlandóak játszani.

Kulesza hozzátette, a szövetség tárgyalásokat folytat az ugyanebben a négyesbe sorsolt svéd és cseh szövetséggel, hogy közös álláspontot terjesszenek elő a FIFA-nak.

Hírdetés

A lengyel válogatott játékosai a közösségi oldalakon is kifejezték támogatásukat a lépéssel kapcsolatban.

Robert Lewandowski, a válogatott csapatkapitánya kijelentette, hogy „nem tudja elképzelni, hogy meccset játsszon az orosz válogatottal olyan helyzetben, amikor Ukrajnában folytatódik a fegyveres agresszió”.

„Az orosz labdarúgók és szurkolók nem felelősek ezért, de nem tehetünk úgy, mintha semmi sem történne” – írta a Twitteren.

Kamil Glik, Mateusz Klich, Matty Cash és más játékosok szerint nem volt könnyű döntés, de „vannak fontosabb dolgok az életben, mint a futball”.

A játékosok egyúttal a legmélyebb szolidaritásukat és együttérzésüket fejezték ki Ukrajnával, és imádkoznak válogatottbeli csapattársukért, Tomasz Kędzioráért, aki a Dinamo játékosaként még mindig Kijevben tartózkodik családjával.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »