A legkisebbek is tevékenykedtek a temetőben Nyírlugoson

A legkisebbek is tevékenykedtek a temetőben Nyírlugoson

A nyírlugosi Szent Péter és Pál Görögkatolikus Óvoda gyermekei szorgoskodtak a helyi temetőben mindenszentek és halottak napjára készülve.

Az őszi betakarítás program keretében a gazdák a legkisebbeket szólították meg – kukorica földjükre és gyümölcsös kertjeikbe látogattak –, hogy lássák milyen a fáradságos munka után az őszi betakarítás szépsége és értéke.

„November 1-je előtt néhány nappal egy másik „kertbe” hoztunk Benneteket! Temetőkertbe, vagy úgy is mondhatnám, az egyház virágos kertjébe, ahol életre és lélekre kelthetjük szívünkből föltörő imádságainkkal az elhunyt (h)őseinket.”

Megható volt látni a közel száz főt alkotó gyermeksereget, hogyan szorgoskodik gereblyékkel, virágültetéssel és mécsesek gyújtásával Krisztus keresztje körül.

Hírdetés

„Néhány nap múlva ugyanezt kell tennetek elhunyt szeretteitek sírjánál. Amikor családi körben megálltok, ne csak lefele nézzetek, elhunyt szeretteitek sírjára, hanem felfele is, az ég felé, elmondva a legszebb imádságot!

Köszönjük az óvoda vezetőségének, hogy immár harmadik alkalommal hagyományt alkotva minden éveben átadhatjuk ezt a (m)értéket a legfiatalabbaknak!”

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegye

Szöveg és fotó: Ignácz András / Nyírlugosi Görögkatolikus Egyházközség

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »