A legjobb érvédő hatású ételek

A legjobb érvédő hatású ételek

Étrendünk a legjobb „gyógyszer”, amelyet bevethetünk, ha szívünket és ereinket szeretnénk egészségesen tartani. Kutatások szerint vannak ételek, amelyek kifejezetten érvédő hatásúak.

A ropi, csipsz és egyebek helyett remek nassolni való alternatíva, mivel a nyers, sótlan mandula tele van E-vitaminnal, valamint szívvédő kalciummal és magnéziummal. Fontos figyelembe venni, hogy kalóriatartalma nem alacsony, így napi egy maréknyinál többet ne együnk belőle, ha szeretnénk vigyázni a vonalainkra – írja a Házipatika.com.

A „napi egy alma az orvost távol tartja” mondásnak annyiban lehet értelme, hogy rendszeres fogyasztása valóban védi a szívet. Egy brit kutatás szerint a napi egy almát megevők között jóval kevesebben hunynak el szívbetegségben.

Hírdetés

Csicseriborsó, bab, lencse, fekete bab – a bennük található rostok „hozzátapadnak” a káros anyagokhoz, mielőtt még lerakódhatnának az artériáinkban, ezért hatékonyan védik az ereket – és ezáltal természetesen a szívet is.

Az áfonyafélék rendkívül egészségesek, fogyasztásuk számos módon hat előnyösen a szervezetre, és az ereket és a szívet védő hatásuk is van. Tele vannak antioxidánsokkal, amelyeknek gyulladáscsökkentő hatásuk van, így megakadályozzák, hogy lerakódások keletkezzenek az erekben, amelyek károsítanák a keringést.

A fahéj rendszeres fogyasztása segít csökkenteni vér cukor-, koleszterin- és trigliceridszintjét is. Ezáltal segít, hogy normális mértékű maradjon az ereket érő terhelés.

Sok bennük a gyulladáscsökkentő és szívvédő hatású omega-3 zsírsav. Lenmagtöretet otthon is készíthetünk, ha a lenmagokat egyszerűen megőröljük: így tudja a szervezet legjobban hasznosítani a magokban található olajat.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »