A kultúra szolgálatába áll a BKV

A kultúra szolgálatába áll a BKV

A BKV Akácfa utcai székházának – a kívülállók számára ritkán látható – Egri termében az Irodalom Éjszakáján, június 23-án, 24-én, és 25-én 19 és 23 óra között várják a látogatókat. E három estén 24 ország 25 szerzőjének művéből az Orlai Produkció, a Gólem Színház és az Egyéjszakás Kaland (alkalmi formáció) színészei olvasnak fel részleteket az érdeklődőknek.

A felolvasásokra 19 és 23 óra között félóránként kerül sor, az első estén, 23-án az előadást jeltolmács közvetíti a siketek és nagyothallók számára – olvasható a társaság sajtóközleményében.

 • Június 23., Észtország – Maarja Kangro: Atroposz Opel Merivája – felolvas: Gombó Viola Lotti
 • Június 24., Lengyelország – Andrzej Stasiuk: Hogyan lettem író? (Kísérlet szellemi önéletírásra) – felolvas: Bán Bálint
 • Hírdetés

 • Június 25., Portugália – Gonçalo M. Tavares: Tanuljunk meg imádkozni a technika korában – felolvas: Zsótér Sándor
 • Az Irodalom Éjszakája világirodalmi sorozat 2016-ban indult útjára Magyarországon. Célja, hogy a különböző nemzetek irodalmi műveit hallgatva, a felolvasás nyújtotta élményen túl olyan ritkán látogatható, különleges helyszíneket is bemutasson a közönségnek, amelyek láttán nem feltétlen az irodalom jut eszébe az embernek. Az idei 3 napos eseménynek – amely Erzsébetváros Önkormányzata és a Budapest Brand Nonprofit Zrt. támogatásával valósulhat meg – Budapesten a VII. kerület ad otthont.

  Mint írják, „társaságunk közlekedési szolgáltató szerepén túl mindenkor szívesen vállal kultúraközvetítő szerepet is, legyen szó metrókoncertekről, vagy villamosszínházról, táncbemutatóról, vagy a magyar- és külföldi irodalmi alkotások sokféle módon történő népszerűsítéséről. Így bizonyára nem lepi meg a fővárosban élőket és az idelátogatókat, hogy örömmel látjuk vendégül a tavalyi online változat után újra élőben jelentkező Irodalom Éjszakája közönségét.”

  További információ a rendezvényről itt található.


  Forrás:infostart.hu
  Tovább a cikkre »