A köztársasági elnök rendszeres találkozóra hívná a közjogi méltóságokat

A köztársasági elnök rendszeres találkozóra hívná a közjogi méltóságokat

A legfőbb közjogi méltóságok találkozóinak rendszeressé kell válnia, hogy közös megegyezésre jussanak az ország sorsát érintő legfontosabb kérdésekben, nyilatkozta a TASR hírügynökségnek Peter Pellegrini államfő, aki az ellenzék vezetőit is meg akarja hívni az elnöki palotába.

„Örülnék neki, ha a három legfőbb közjogi méltóságot, vagy a koalíciós pártok vezetőit, akik befolyással vannak az ország életére, meghívhatnám a Szlovákia számára fontos kérdések megvitatására” – jelentette ki, hozzátéve, hogy a három legfőbb közjogi méltóság rendszeresen találkozhatna, mivel szeretné, ha közösen törekednének az álláspontok közelítésére, ahogy a múltban is történt.

Hírdetés

Tervei szerint folytatja a kerekasztal-megbeszélések szervezését, ahogy azt már jelezte elődjével, Zuzana Čaputovával együtt a Robert Fico (Smer-SD) elleni merényletet követően. „Az idő eldönti, hogy sikerül-e legalább egy-két alkalommal egy asztalhoz ültetnem mindenkit” – jelentette ki. Véleménye szerint erre csak akkor lesz lehetőség, ha a miniszterelnök egészségi állapota ezt lehetővé teszi.

(NZS/Felvidék.ma/SITA)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »