A kezdődő turistaszezon miatt már csak a tömegközlekedési eszközökön lesz kötelező a maszk Görögországban

A kezdődő turistaszezon miatt már csak a tömegközlekedési eszközökön lesz kötelező a maszk Görögországban

Görögországban legalább három hónapra feloldották szerdán a maszkviselési kötelezettséget a zárt terek zömében a kezdődő turistaszezon miatt – jelentette be az ország egészségügyi minisztere.

Thánosz Plevrísz hangsúlyozta, hogy a módosítások során figyelembe vették a járványadatokat és egészségügyi szakértők véleményét is kikérték.

Szeptember 1-jén a most hozott rendelkezéseket felülvizsgálják – tette hozzá.

A döntés értelmében maszkot ezentúl csak a tömegközlekedési eszközökön, idősotthonokban és kórházakban kell viselni, bankokban és üzletekben már nem, az iskolákban pedig csak az év végi vizsgákon lesz kötelező.

Hírdetés

A hajózásra vonatkozóan egyelőre nem született pontos szabályozás, így a hatóságok továbbra is a maszkviselést javasolják zsúfoltság esetén.

Az elmúlt hetekben a több mint 10 millió lakosú Görögország járványadatai látványosan javultak: kedden 5080 fertőzést regisztráltak.

A járvány kezdete óta az ország egészségügyi hatóságai 3,4 millió fertőzést jelentettek, a Covid-19-be mintegy 29 800-an haltak bele. Naponta még mindig több mint 10 halálesetet regisztrálnak.

Athén 2020 óta több szigorú járványügyi rendelkezést vezetett be annak érdekében, hogy csökkentse az egészségügyi ellátórendszerre nehezedő nyomást.

A turisztikai ágazat a görögországi GDP mintegy negyedét adja, az országban pedig már februárban több járványügyi rendelkezésen enyhítettek, egyebek között eltörölték az európai oltási igazolvánnyal rendelkező érkezők kötelező tesztelését.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »