A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye katekétáinak szerveztek lelkinapot

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye katekétáinak szerveztek lelkinapot

A járványügyi korlátozások miatt két év után először sikerült megrendezni a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyében egyébként félévente szokásos hitoktatói lelkinapot, rekollekciót. A nyitó szentmisét Bábel Balázs érsek celebrálta, a délelőtti előadásokat Barsi Balázs OFM tartotta.

A rendezvénynek a kecskeméti Szent Miklós-templom és a főplébánia közösségi háza adott otthont. A nyitó szentmisét Bábel Balázs érsek mutatta be, aki a nagyböjti időszak lelki gazdagságára, az áldozatvállalás, lemondás értékére és értelmére helyezte a hangsúlyt szentbeszédében.

A rekollekció délelőtti előadásait Barsi Balázs OFM tartotta. Első beszédében a „Ki az ember?” és „Ki az Isten?” kérdésekre kereste a választ, a második beszédben pedig a katekézis lényegét, a Hitvallást és a Miatyánkot helyezte a középpontba.

Hírdetés

A közös ebéd után a 2023-as püspöki szinódus egyházmegyei szakaszának részeként a szinodalitás témájával, legfőbb kérdéseivel foglalkoztak a katekéták. A szinódus egyházmegyei koordinátorának, Finta József atyának rövid felvezetése után négy szekcióban beszélgették át azokat a témaköröket, amelyeket az egyházmegyében kiadott kérdőív is tartalmaz. Gondolataikat, építő javaslataikat röviden meg is osztották egymással a rekollekció végén.

Forrás: Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye

Fotó: Koprivanacz Kristóf

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »