A Kabóca szeptemberi számáról

A Kabóca szeptemberi számáról

Szeptemberben az új tanévvel újra megjelenik a Kabóca, a legkisebb olvasók lapja. Miről is szólhatna az új évfolyam első száma, ha nem a nyári élményekről, a vakációs emlékekről és persze az iskoláról.

Nem mindennapi eseménynek lehetett fontos szereplője a Balatonnál nyáron az izsai Chloe, a klubhírekben értesülhetnek róla a klubtagok.

Kulcsár Ferenc beköszöntő versében egy gyerek viszont már a szeptemberben újra találkozó osztálytársak sokféle furcsaságát sorolja fel rímekbe szedve. A könyvajánlóban Bolemant Éva Kempelen Farkasról szóló kötetébe lapozhatnak bele a kabócások, s közben azon is eltöprenghetnek, hogy a pozsonyi tudós és feltaláló gyerekkorában Pozsony helyett miért egy Pozsony melletti kisvárosban igyekezett szlovákul tanulni.

Hírdetés

Balla Margit sorozata egy kalóz, egy hajóskapitány, de legfőképpen két versengő nyúl történetét beszéli el. A Kíváncsiak oldalán a világ sok érdekes jelenségéről szóló híradások közt bogarászgathatnak az olvasók Kaczor Péter vezetésével.

Továbbra is lesz a lapban angol lecke Szigeti Éva szerkesztésében , a magyar párja mellett szlovák kis mese, és természetesen ebben az évben is lesz minden lapszámban kifestő és kivágós kézügyességi játék meg sok feladat és fejtörő a legkisebbek örömére.

A lapot a kiadó címén lehet megrendelni mailben vagy telefonon: e-mail: [email protected], tel.: 0918-311-753.

(LZ/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »