A jelenléti oktatásnak is kedvez az új szabályzat (Csökkent a karantén időtartama)

A jelenléti oktatásnak is kedvez az új szabályzat (Csökkent a karantén időtartama)

Hétről öt napra csökkentették a koronavírussal megfertőződött, korábban beoltott személyek karanténkötelességét, ugyanakkor tíz nap helyett hét napig kell karanténba vonulniuk a pozitív teszteredményű beoltatlan személyeknek. Ez lényegesen módosítja az óvodák/iskolák esetében alkalmazott járványügyi korlátozásokat is, mert ahol a hét egymást követő nap alatt jegyzett harmadik pozitív eset miatt elrendelik az online oktatást, ott a hatodik naptól a gyermekek visszatérhetnek a jelenléti tanításra – közölte pénteken a megyei tanfelügyelőség sajtóosztálya.

A heti jelentésben 97 óvodás/iskolás, 66 pedagógus, 9 kisegítő és 3 nem didaktikai alkalmazott szerepel az újonnan diagnosztizált koronavírusos fertőzöttek statisztikájában, pénteken 148 aktív esetet jelentettek az óvodák, iskolák a gyermekek köréből, 85-öt a pedagógusok között, 9-et a kisegítőknél és 4-et a más kategóriákból.

Hírdetés

Mivel a karanténidőszak csökkentésére vonatkozó, február 2-án közzétett rendelet visszamenőleg nem alkalmazható, azok az osztályok, amelyek esetében a jelenléti oktatást az előző szabályzat szerint tíz napra függesztették fel, le kell tölteniük az adott időszakot (Háromszéken egy osztály érintett e tekintetben a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégiumban és egy a bodzafordulói Mihai Sadoveanu Általános Iskolában, ahol még a hét elején otthon kell maradniuk a diákoknak), ezen kívül hétfőn még egy-egy osztály tanulói követik a tanórákat otthonról Sepsiszentgyörgyön a Mikóban, a Nicolae Colan Általános Iskolában és a Mihai Viteazul Főgimnáziumban, akik ellenben keddtől visszatérhetnek az iskolapadba.

A nyáltesztesztekkel történő szűrést jövő héten is folytatják, pénteken több, mint hetvenezer tesztet osztottak szét az óvodáknak, iskoláknak a megyében. Az elmúlt héten tizenegy pozitív eredményt jelentettek az íly módon végzett tesztelések során, amiből hatot PCR-teszttel is igazoltak, négy esetben a PCR-teszt negatív volt, egy mintánál péntek délutánig nem érkezett eredmény.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »