A japánok tagadják, hogy a rendezés lemondásáról tárgyalnak

A japánok tagadják, hogy a rendezés lemondásáról tárgyalnak

A japán kabinetfőnök-helyettes pénteken tagadta a The Times című brit napilap értesüléseit, melyek szerint az ázsiai országot kormányzó koalíció arról egyeztet, hogy milyen módon lehet a legkisebb presztízsveszteséggel kihátrálni a tavalyról idénre halasztott tokiói nyári olimpia megrendezéséből.

A Times a koalíció egy meg nem nevezett, rangidős tagját idézve arról írt, a koronavírus-járvány miatt a kormányzat tagjai egyetértettek abban, hogy a játékok lebonyolítása „kudarcra van ítélve”, Tokió pedig abban gondolkodik, hogy a következő szabad esztendőben, 2032-ben tartaná meg inkább az eseményt. A 2024-es olimpiát Párizs, a 2028-ast Los Angeles rendezheti.

– idézte a Times a japán politikust, aki hozzátette, senki nem szeretné elsőként közölni, hogy az idén nem lesz olimpia, de abban már egyezség született, hogy „túlságosan nehéz lenne” megtartani.

Hírdetés

– jelentette ki.

Szakaj Manabu kabinetfőnök-helyettes a Times-ban megjelentekre reagálva egy pénteki sajtótájékoztatón „teljes mértékben” tagadta, hogy ezek a „nem tényszerű” állítások igazak lennének.

– nyilatkozta Szakaj.

A tavalyról elhalasztott olimpia július 23-án, a paralimpia pedig augusztus 24-én kezdődne Tokióban.  


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »