A horvát államfő bírálta Brüsszelt a Magyarországnak szánt uniós források egy részének felfüggesztése miatt

A horvát államfő bírálta Brüsszelt a Magyarországnak szánt uniós források egy részének felfüggesztése miatt

Zoran Milanovic horvát államfő szerdán bírálta az Európai Bizottság azon javaslatát, hogy függesszék fel a Magyarországnak szánt uniós források egy részének a kifizetését.

A horvát közszolgálati televízió (HRT) tudósítása szerint Milanovic kijelentette: küzdeni fog azért, hogy “ideológiai okokból” ne vehessenek el pénzt Magyarországtól. Az uniós végrehajtó testületet “brüsszeli okoskodóknak” nevezte.

– fogalmazott.

Mint mondta, soha nem szabad belefáradni az objektív kritikába, ha Orbán Viktor miniszterelnök “bizonyos esetekben valamit rosszul csinál”.

“De elvenni tőle kétharmad pénzt? Mi a következő lépés, odalökni Oroszországnak?”

Hírdetés

– tette fel a kérdést.

Milanovic egy üzleti konferencián vett részt Zágrábban, és az követően nyilatkozott a sajtó képviselőinek aktuális ügyekről, így az INA horvát olajipari vállalatról is, amelynek a Mol Nyrt. a többségi tulajdonosa.

“Ezek kényes viszonyok, de ezt tudtuk az elejétől fogva, ezért törekednünk kell arra, hogy jó vállalatot hozzunk létre, és az ne mérgezze a kapcsolatot a szomszédos országgal”

– mondta.

A volt szociáldemokrata politikus hangsúlyozta, hogy jó viszonyt ápol magyar politikusokkal, annak ellenére is, hogy ideológiailag különböznek.

MTI


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »