A holland iskolák országos tilalmat vezettek be a mobiltelefonok osztálytermekben való használatára

A holland iskolák országos tilalmat vezettek be a mobiltelefonok osztálytermekben való használatára

Hollandiában hétfő óta országos tilalom van érvényben a mobiltelefonok iskolai használatára vonatkozóan. A középiskolai tilalom az idei naptári év eleje óta már érvényben van, és újonnan már az általános iskolákra is érvényes.

A hágai oktatási minisztérium azt állítja, hogy a mobiltelefonok elvonják a diákok figyelmét, csökkentik a koncentrációs képességüket, és ezért negatívan befolyásolják az oktatási eredményeket.

A telefonokat csak tanítási segédeszközként szabad használni, például a médiaismeretek oktatásakor. Egy másik kivételt azok a tanulók képeznek, akik egészségügyi okokból vagy fogyatékosságuk miatt mobiltelefonra és annak alkalmazásaikra szorulnak.

Hírdetés

Egyes szülők azt állították, hogy az általános iskolás gyerekeknek egyáltalán ne legyen okostelefonjuk, éppen a közösségi média addiktív jellege miatt.

Görögországban és Olaszországban is betiltották a mobiltelefonok használatát az osztálytermekben, míg Németországban már egy ideje tárgyalnak egy ilyen lépésről.

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) friss tanulmánya a mobiltelefonok korlátozott és felelősségteljes használatát javasolja az iskolákban.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »