A hitelezési szabályok átalakítását sürgeti a Mi Hazánk

A hazai hitelezési szabályok átfogó átalakítását sürgette keddi budapesti sajtótájékoztatóján a Mi Hazánk Mozgalom szakpolitikusa.

Hírdetés

Fiszter Zsuzsanna arról beszélt: álláspontjuk szerint jelentősen vissza kellene szorítani a változó kamatozású hiteleket, mivel komoly veszélyt jelent az adósokra a fizetendő törlesztőrészlet változása.
   
Hozzátette: akár azt is elképzelhetőnek tartják, hogy kamatplafont vezessenek be, így kerülve el, hogy egyes bankkártyákkal felvett hitelek után akár évi ötven százalékos kamatot kelljen fizetni.
   
Felvetette azt is: problémás, hogy a budapesti bankközi forint hitelkamatlábhoz kötik a hitelkamatokat, mert a BUBOR rendszeresen mutat igen nagy ingadozásokat.
   
A Mi Hazánk végrehajtási és hitelügyi szakpolitikusa megemlítette: pártja a minimálisra csökkentené vagy eltörölné a banki tranzakciók költségét, ahogy ellenzik a készpénzbefizetésekre kivetett díjakat is, mert azzal úgy sarcolják meg a magyar embereket, hogy ebből a bevételből méltánytalanul gazdagodnak a pénzintézetek.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »