A Heger-kormány is széthull?

Vajon ígéreteikhez híven lemondanak ma az SaS miniszterei vagy Igor Matovič ismét merészet lép. Augusztus utolsó napján lejárt a liberális párt ultimátuma, ezzel együtt pedig eldőlhet a szlovák kormány további sorsa is. A koalíciós válság azután éleződött ki, hogy a parlament megtörte a Matovič inflációellenes csomagjával kapcsolatos elnöki vétót. Az SaS továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy Igor Matovič, az OĽANO vezetője távozzon a kormányból, ellenkező esetben augusztus 31-én lemondanak a párt miniszterei. A múlt heti találkozót követően Richard Sulík, az SaS vezetője megerősítette a párt tervezett távozását, és kijelentette, a további koalíciós tárgyalásoknak nem látja értelmét.

Ha a kormány elfogadja az OĽANO által javasolt intézkedéseket az energiaválság kezelésére, Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszter kész lemondani és Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszterrel együtt távozni a kormányból – jelentette be a kormány ülése előtt Eduard Heger (OĽANO) miniszterelnök.

Hírdetés

Állítólag olyan 10 pontos javaslatot adtak át az SaS-nak, amely a jelenlegi gazdasági problémákra nyújtana választ, s ha ezt a liberálisok elfogadják, akkor a pénzügyminiszter lemond.

Ezek után az SaS miniszterei távoztak a kormányülésről, de nem válaszoltak azon kérdésekre, hogy vajon tárgyalni mennek a pontokról. Az ülésen Sulík nem vett részt. Az viszont már biztos, az ülés kezdetét egy órával eltolták, tehát vélhetően a liberálisok egyeztetni mentek.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »