A hatalmas hómennyiség kihívások elé állítja az útkarbantartókat

A hatalmas hómennyiség kihívások elé állítja az útkarbantartókat

A helyi közutak téli karbantartása minden évben komoly erőpróba elé állítja az önkormányzatokat. Az elmúlt napokban lehullott hatalmas hómennyiség próbára tette a füleki Közhasznú Szolgáltatások felkészültségét is. 

Tóth Tibor igazgató a ma7-nek elmondta: az elmúlt napokban szinte megállás nélkül dolgoztak.

– részletezte, hozzátéve: minden igyekezetük ellenére sem képesek letakarítani a város területén lévő összes járdát.

„Fülek esetében 27,3 km hosszú járdaszakaszról beszélünk. Ezért hálásak vagyunk minden lakosnak, aki letakarítja a háza előtti területet. Nagy segítség ez nekünk“ – mondta.

Az igazgató hozzátette: ha ilyen intenzitású havazás van, már a technika sem jelent megoldást.

Hírdetés

– mondta.

A Közhasznú Szolgáltatások munkatársai folyamatos készültségben vannak, illetve aktivációs munkások is besegítenek, viszont ők a koronavírus járvány miatt korlátozott rezsimben dolgoznak.

A tegnapi nap folyamán a Besztercebányai Regionális Útkezelő Vállalat sózóautóját is bevetették a városi közutak tisztításába. A hétvégén pedig tovább folytatják a sózást, főként a kritikus részeken, domboldalakon, kereszteződésekben.

– zárta.

Többletfeladatot ró a vállalatra a kidőlt fák eltakarítása is. Ebbe az önkéntes tűzoltók is besegítenek. A város nagyrészéről már összegyűjtötték a törmeléket, a parkban a jövő hét folyamán oldják a kárfelmérést és az eltávolítást.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »