A „három csapás” alkalmazásával ítélték életfogytig tartó szabadságvesztésre a 14 éves nevelt lányát megerőszakoló cigányt

A „három csapás” alkalmazásával ítélték életfogytig tartó szabadságvesztésre a 14 éves nevelt lányát megerőszakoló cigányt

A Győri Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozza abban az ügyben, amelyben egy férfi szexuális bűncselekményt követett el kiskorú nevelt lánya sérelmére.

A férfi – a vádlott – a nagybátyja és egyben a nevelőapja is volt a 2004 februárjában született lánynak. A soproni ingatlanban velük élt a lány édesanyjának korábbi kapcsolatából született további két kiskorú gyermeke is.

2018 szeptemberében a vádlott erőszakkal szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette a 14 éves lányt. Veréssel fenyegette meg, ezért a sértett nem mert beszélni senkinek a vele történtekről. A cselekmény következtében a lány teherbe esett, amelyet egészségügyi ellátás keretében megszakítottak.

Hírdetés

A vádlott ezután is többször fenyegette, valamint bántalmazta nevelt lányát. 2018 decemberében, valamint 2019 júliusában legalább öt alkalommal, szintén erőszakkal kényszerítette szexuális cselekmény eltűrésére, amelynek következtében a lány ismét terhes lett. Egészségügyi ellátás keretében ezt a terhességet is megszakították.

Azon a napon, amikor a férfi egy másik ügyben kiszabott szabadságvesztés büntetése letöltését megkezdte, a lány és az édesanyja feljelentést tettek.

A Győri Törvényszék a férfit szexuális erőszak bűntette miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre, 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel kerülne kapcsolatba.

A vádlott fegyházbüntetésből legkorábban 25 év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

A terhelt cselekménye személy elleni erőszakos bűncselekménynek minősül. Mivel ilyen jellegű bűncselekmény miatt 2014 decemberében és 2019 júniusában is már elítélték, a törvény értelmében erőszakos többszörös visszaeső. Emiatt ezen újabb súlyos bűncselekményért kötelező életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabása vele szemben.

Az ítélet ellen a vádlott és a védője felmentés érdekében fellebbeztek.

A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint a férfi bűnös, a kiszabott büntetés törvényes.

Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »