A Győri Egyházmegyei Karitász sajtóközleménye

A Győri Egyházmegyei Karitász sajtóközleménye

Az alábbiakban a Győri Egyházmegyei Karitász sajtóközleményét olvashatják.

A Győri Egyházmegyei Karitász információi alapján ismeretlen személyek az egyházmegye területén a „karitász” nevében egy magánlakásból a jogosult örökös tudta és beleegyezése nélkül az elhunyt hozzátartozó ingóságait eltulajdonították.

Alapos okkal feltételezhető, hogy az ismeretlenek a karitatív szolgálatunk jó hírnevével és segítő tevékenységével visszaéltek.

Ezúton megerősítem, hogy a Győri Egyházmegyei Karitász minden egyes adományozási folyamat során mindvégig szem előtt tartja az adományt felajánló magánszemély önkéntes, szabad döntését, valamint az adományozási folyamat dokumentált, tiszta, átlátható és konszenzusos lebonyolítását.

Szervezetünk az ügyet a körülmények tisztázása érdekében jogi útra irányította, továbbá minden ilyen vagy ehhez hasonló esettől elhatárolódik.

Hírdetés

Kérjük, ha bárki hasonló esetről vagy annak gyanújáról értesül, fokozott óvatossággal járjon el, és előzetesen keresse szervezetünket az alábbi elérhetőségeinken: a +36-96/283-038 telefonszámon vagy az [email protected] e-mail-címen.

Győr, 2023. szeptember 5.

A visszaélések megelőzésében és az együttműködésben bízva, köszönettel,

Lőrincz Attila igazgató

Forrás és fotó: Győri Egyházmegyei Karitász

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »