A gyerekeknek szóló buzipropaganda "szabadságáért" tüntetnek ma az aberráltak

A gyerekeknek szóló buzipropaganda "szabadságáért" tüntetnek ma az aberráltak

Több pontban is módosítanák a pedofiltörvényt a kormánypártok, amiről kedden dönthet a parlament. "Civil szervezetek szerint a szólásszabadságot csorbítanák és erősítenék az előítéleteket, így hétfőre demonstrációt szerveztek" – írja az Index.

Az esti megmozdulást azért szervezték, mert a múlt hét csütörtökön, a Törvényalkotási Bizottság ülésén, kormánypárti képviselők indítványára, olyan módosításokat fogadtak el, amely a pedofil bűnözők elleni szigorúbb fellépésről szóló törvénytervezetet "tudatosan összemossa a homoszexualitással és a gyerekekkel szembeni szexuális bűncselekményekkel".

Az elképzelések szerint megtiltanák a 18 év alattiak számára a homoszexualitás és a "nemváltás" népszerűsítését, és tiltanák ezek "bemutatását" reklámokban, iskolai előadásokon is. Az oktatási intézményekből pedig kitiltanának számos olyan "civil" (értsd: LMBTPSTB-) szervezetet, amely eddig "szexuális felvilágosítást" végzett. Ilyen előadásokat csak nyilvántartásba vett személyek és szervezetek tarthatnának majd.

A módosítások egyébként csapdahelyzetet jelentenek az ellenzék számára, mert ha nem támogatják elfogadását, akkor a kormányoldal könnyen rájuk sütheti a bélyeget, hogy a pedofilokat támogatják, írja a lap.

Hírdetés

A ferde hajlamúak szervezetei úgy látják, hogy a javaslat nagyon közelít a 2013-ban elfogadott orosz "melegellenes" törvényhez, amely szerint bűncselekmény a "szexuális kisebbségeket" említő kiadványok terjesztése fiatalkorúak között.

A szervezők: Amnesty International Magyarország, Budapest Pride, Háttér Társaság, Labrisz Leszbikus Egyesület, Magyar Helsinki Bizottság, Prizma Közösség, Szivárványcsaládokért Alapítvány.

A tervezett program:

  • 18:00-18.30: gyülekező az Andrássy Gyula-szobornál a Kossuth téren
  • 18:30-19.30: beszédek
  • 19:30-20:00: a szervezők akciója a javaslat ellen
  • 20.00-20:30: a tüntetés vége

  • Forrás:kuruc.info
    Tovább a cikkre »