A gyanú szerint megmérgezték Roman Abramovics orosz oligarchát és több ukrán tárgyalófelet

A gyanú szerint megmérgezték Roman Abramovics orosz oligarchát és több ukrán tárgyalófelet

A Bellingcat és a Wall Street Journal nyomán jelentette a BBC, hogy a gyanú szerint megmérgezték Roman Abramovics orosz oligarchát és több ukrán béketárgyalót, akik a hónap elején egy, a béketárgyalásokról folytatott megbeszélés után lettek rosszul.

A BBC a Bellingcat információira hivatkozva írja, hogy kémiai fegyverre utaló mérgezéses tüneteket tapasztalt három személy, akik március 3-a és 4-e között részt vettek egy kijevi tárgyaláson.

A béketárgyalásokról szóló megbeszélésen Roman Abramovics orosz oligarcha is jelen volt, akinek az érintett ukrán felekkel együtt bevörösödött, könnyezett és fájt a szeme, valamint arcán és kezén hámlott a bőr. A lap hozzátette, hogy azóta már állítólag jobban vannak, és nincsenek életveszélyben.

Hírdetés

A BBC közölte, hogy az esettel kapcsolatban sokan moszkvai keményvonalasokat gyanúsítanak, akik szerintük ezzel akarták szabotálni a béketárgyalásokat. Egy Abramovicshoz közeli forrás azt állítja, hogy nem világos ki áll a feltételezett támadás mögött, és nehéz eldönteni, hogy mi okozta pontosan az érintettek tüneteit.

Bellingcat can confirm that three members of the delegation attending the peace talks between Ukraine and Russia on the night of 3 to 4 March 2022 experienced symptoms consistent with poisoning with chemical weapons. One of victims was Russian entrepreneur Roman Abramovich. https://t.co/DJaZ4CoL8J

— Bellingcat (@bellingcat) March 28, 2022

(bbc, wallstreetjournal, bellingcat)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »