A genderrögeszme továbbra is elfogadhatatlan társadalmunkban

A genderrögeszme továbbra is elfogadhatatlan társadalmunkban

Továbbra is elutasítják a magyarok a genderideológiát – közölte az Alapjogokért Központ augusztus eleji közvélemény-kutatása eredményeit ismertetve pénteken az MTI-vel.

Alapjogokért Központ

Hírdetés

Azt írták: a felmérésből kiderült, hogy a magyar társadalom masszív többsége elutasítja a biológiai nemek megkérdőjelezését.
   
A magyar emberek között egyre többen vélekednek úgy, hogy a születéskori nem az ember veleszületett tulajdonsága – emelték ki. Hozzátették: míg korábban a választókorú népesség 69 százaléka, addig az augusztusi kutatás során már 71 százalék vélekedett így.
   
Emellett csökkent azok aránya, akik szerint a női vagy férfi nemiség egyéni döntés kérdése. Míg az áprilisi adatfelvételkor a válaszadók 22 százaléka volt azon az állásponton, hogy a nem csak egy társadalmi konstrukció, addig augusztusban már csak 17 százalékuk gondolta így – jegyezték meg.
   
Kitértek arra: az országosan reprezentatív kutatás eredményei alapján az áprilisi 66-ról 68 százalékra nőtt azok száma, akik szerint csak két nem, női és férfi létezik. A válaszadóknak pedig csak 22 százaléka vélekedett úgy, hogy kettőnél több nem van. Tavasszal még az emberek közel negyede állította ezt, vagyis csökkent azok aránya, akik megkérdőjelezik a férfi és női nem hagyományos mivoltát – mutattak rá.
   
Hangsúlyozták: a genderideológia elutasítottsága mellett még egyértelműbb az álláspont a gyermekvédelemről, és növekszik azoknak a magyarok az aránya, akik egyetértenek a gyermekvédelmi intézkedésekkel.
   
A kutatás szerint az áprilisi adatokhoz képest tovább nőtt azoknak a száma, akik nem engedélyeznék kiskorú gyermekek esetében nemátalakító műtétek elvégzését. Tízből kilenc ember vélekedik úgy, hogy ezeket a beavatkozásokat nem szabad kiskorúakon végrehajtani, és csak a magyarok három százaléka van ezzel ellentétes véleményemen – emelték ki.
   
A közleményben úgy fogalmaztak: a „józan ész erői” egyre szélesebb társadalmi támogatottsággal bírnak Magyarországon.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »