A gazdák és az élelmiszertermelők országos élelmiszer-adományozásba kezdenek

A gazdák és az élelmiszertermelők országos élelmiszer-adományozásba kezdenek

A gazdák és az élelmiszertermelők országos élelmiszer-adományozásba kezdenek – tájékoztatta a TASR-t Jana Holéciová, a Szlovák Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kamara (SPPK) szóvivője.

Kifejtette, hogy a szlovákiai gazdák és élelmiszertermelők pénteken több tíz tonna élelmiszert adományoznak az ország valódi megmentői számára. Bár az agrár-élelmiszeripar nem csak a világjárvány miatt van válságban, a hazai élelmiszertermelők úgy döntöttek, hogy a termékeikkel köszönetet mondanak napjaink valódi hőseinek.

Hangsúlyozta, hogy az SPPK sztrájkkészültségének csaknem egy évig tartó jelentős szakmai nézeteltérése Ján Mičovský (OĽaNO) mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszterrel a hazai élelmiszeripar működésének a helyreállításáról, nem vezetett a minisztérium előtti trágyaszóráshoz vagy tejkiöntéshez.

Hírdetés

– jegyezte meg Emil Macho, az SPPK elnöke.

A szóvivő szerint az élelmiszer-adományozási projekt címe „Ti segítetek, mi megköszönjük” (Vy pomáhate, my ďakujeme). Ehhez országos szinten 29 regionális mezőgazdasági és élelmiszeripari kamara csatlakozott, továbbá néhány élelmiszeripari szövetség és az SPPK tagjai is.

– magyarázta Juraj Mačaj, az SPPK igazgatóságának tagja, miközben ételadományt szállított egy pozsonyi geriátriai kórházba Pozsonypüspökire.

Holéciová kiemelte, hogy a gazdák és élelmiszertermelők országszerte 60 helyre szállítanak adományt. Az egészségügyi dolgozóknak, gyerekeknek és időseknek zöldséget, burgonyát, gyümölcsöt, gyümölcslevet, tejtermékeket, húsárut, teát, tartós élelmiszert, tojást és fűszereket adományoznak.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »