A cseh oltási igazolásokat Szlovákia is elfogadja majd

A cseh oltási igazolásokat Szlovákia is elfogadja majd

Szlovákia és további hat ország már jelezte, hogy elfogadja majd a cseh oltási igazolásokat, a csehek egyúttal további országokkal is tárgyalnak. A hírről a CNN Prima News számolt be a cseh egészségügyi miniszterre hivatkozva.

A cseh oltási igazolásokat Németország, Magyarország, Horvátország, Szlovákia, Szlovénia, Lengyelország és Ausztria is elfogadja majd. Ezekkel az országokkal már sikerült kétoldalú megegyezést kötniük a cseheknek.

Hírdetés

A cseh polgárok az Egészségügyi Információk és Statisztikák Hivatalának (ÚZIS) oldaláról tölthetik le keddtől az igazolásokat. Az egyes országok most határozzák meg saját szabályaikat a negatív tesztek érvényességét illetően és a már beoltottak esetében azt, hogy az első vagy második oltás után mennyi idővel érvényesek a lazítások. Az oltóanyagtól függően más és más lehet majd ez az időkeret.

Jakub Kulhánek külügyminiszter szerint az a cél, hogy július 1-től már a közös európai ún. oltási útlevelet lehessen majd használni az EU-n belüli utazáshoz, azonban úgy véli, hogy jobb felkészülni az esetleges késésre is, ezért tárgyalnak az egyes tagállamokkal külön-külön is.

teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »