A covidos betegeknek adott gyógyszereknek súlyosabb mellékhatásaik vannak, mint az oltásnak

A covidos betegeknek adott gyógyszereknek súlyosabb mellékhatásaik vannak, mint az oltásnak

Nyitókép: Facebook/reprofotó

A kortikoidoknak, antibiotikumoknak, vérnyomáscsökkentő gyógyszereknek, nyugtatóknak, mesterséges tápszereknek és további más gyógyszereknek, amelyeket a kórházakban kezelt koronavírusos pácienseknek adnak, sokkal súlyosabbak a mellékhatásaik, mint a koronavírus elleni vakcinának.

Az egészségügyi minisztérium közösségi oldalán közzétett videóban erről Jakub Hložník, az Antolská utcai kórház aneszteziológiai és intenzív terápiás részlegének főorvosa beszélt.

 „Amennyiben összehasonlítjuk ezeknek a gyógyszereknek a mellékhatásait a vakcinával, akkor egyértelmű, hogy a vakcinának óriási az előnye a gyógyszerekkel szemben“

– mondta Hložník.

Hozzátette: a kortikoidok például felboríthatják az anyagcserét, elnyomhatják az immunitást és cukorbetegséget okozhatnak. Az antibiotikumok és a vérnyomáscsökkentő gyógyszerek pedig negatívan hathatnak a keringési rendszerre.

A főorvos arra is felhívta a figyelmet, hogy az orvosok nem tudják, hogy a kórházba behozott covidos betegen a beadott gyógyszerek ténylegesen segítenek-e, és sikerül-e őt megmenteni a súlyos betegségből.

Hírdetés

    „Számunkra egyértelmű, hogy az oltás összehasonlíthatatlan előny a covidos betegek gyógyításával szemben“

– mondta Hložník a videóban.

A főorvos az orosz ruletthez hasonlított a COVID-19-et, hiszen senki sem tudja, hogy mikor kapja el a betegséget, és mit tesz az egészségével.

Az emberek a koronavírus-fertőzés után hosszantartó következményekkel küzdenek, például trombózissal és embóliával, de több tucat olyan páciens is van, aki szív- és tüdő-transzplantációra vár.

Hložník azt is hozzátette, hogy amíg a fertőzés következményei egy életen át végigkísérhetik az embert, addig az oltás mellékhatásai legfeljebb néhány hónapig lehetnek jelen.

A főorvos azt is kiemelte, ha a fertőzésen való átesés után megfelelő az immunitásunk, az sem jelent garanciát arra, hogy a betegséget túléljük.

SITA/Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »