A budapestiek túlnyomó többsége elutasítja a Fudan Egyetem megépítését

A budapestiek túlnyomó többsége elutasítja a Fudan Egyetem megépítését

Eddig is már sokan álltak meg a standunknál, tehát azt gondolom fontos téma ez az embereknek

– mondta az Alfahírnek Keresztesy Gergő a Jobbik IT elnöke, aki az Oktogon egyik sarkán várta az érdeklődőket nemcsak a kínai Fudam Egyetem kapcsán, hanem minden olyan általános témával amely a fővárosiakat is érdekli. 

Ezért akit érdekel álljon meg itt néhány percre és beszéljünk a Fudan Egyemetről és a Diákvárosról, de persze nagyon sokan kérdeznek Jakab Péterről és a Jobbik programjáról is

– tette hozzá Keresztesy Gergő.

Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere Karácsony Gergely főpolgármesterrel együttműködésben kezdeményezte, hogy 2021. június 4. és 13. között rendhagyó fővárosi konzultációt indítanak a Diákváros és a Fudan Egyetem projektekhez kapcsolódó beruházásokról. 

A konzultáció lebonyolítására az aHang közösséget kérték fel, amelynek során online és budapesti köztereken kihelyezett sátrakban is kifejezhetik véleményüket a fővárosiak. Budapest területén nagyjából húsz sátor lesz, a konzultációt pedig szigorú követelmények mellett tartják meg. A sátrakat civil szervezetek működtetik, illetve mind a hat ellenzéki párt is ott lesz, együttműködve, a feladatból pedig mindannyian kiveszik a részüket.

Az Okotogonnál kihelyezett standnál ott volt Beleznay Zsuzsanna, Terézváros alpolgármestere is. Budapest 5. számú választókerületének jobbikos országgyűlési képviselő-jelöltje az eddigi tapasztalatai alapján úgy vélte, szinte mindenki, akivel most beszélgetett azt mondta, nagyon nem mindegy, hogy a Diákváros az eredeti tervek alapján valósul meg, vagy a Fudan Egyetem foglalja majd el a terület kollégiumi részét is.

Ez főleg a fiatalok szempontjából nem mindegy. A kérdés amúgy nagyon egyszerű. Magyar pénzből támogatnak kínai elit egyetemet, míg úgy gondoljuk, a magyar pénzből a magyar egyetemeket és a magyar diákokat kell támogatni

– jelentette ki Beleznay Zsuzsanna.

Beleznay Zsuzsanna Terézváros alpolgármestere a Jobbik országgyűlési képviselő-jelöltje
Alfahír

Hírdetés

A Jobbik képviselő-jelöltje szerint a Fudan Egyetem kérdése túlmutat az oktatás politikán és amikor szóba kerül ez a kérdés, akkor mindig  szóba kerülnek akutálpoltikai problémák is.

Beleznay Zsuzsanna ezután aláírta az aHang oktogoni sátránál a 4 kérdésből álló ívet, amelyet a személyi és a lakcímkártyával együtt érvenyesítenek.

Összesen 20 budapest helyszínen várja az aHang az érdeklődőket. Az oktogonnál éppen akkor állt meg hirtelen egy fugon, amikor a jobbikos jelölt válaszolt a kérdeinkre. Később jártunk a Nyugat téren és a Deák téren is.

A Nyugati téren is gyűjtik a konzulátciókat
Alfahír

Mindkét helyszínen sokan írták alá a konzultációt. A Deák téren pedig kifejezetten népszerű volt Mészáros Lőrinc papírszobra. A fiatalok egyfolytában fényképezkedtek a nemzet gázszerelőjével, de alá is írták a Fudan Egyetem megépítésévek kapcsolatos fővárosi konzultációs íveket.

Mészáros Lőrinc a Deák téren is „népszerű”
Béli Balázs

A konzultációra – amely június 4-én nyílik meg, s 13-áig tart – ezen a linken keresztül lehet regisztrálni mobilapplikációval, ügyfélkapus azonosító segítségével, illetve személyesen, az e célból kihelyezett budapesti sátrakban. Részt vehet rajta minden 14 év feletti, fővárosi állandó, vagy tartózkodási címmel rendelkező polgár.

A napi.hu-n megjelent felmérés alapján a fővárosiak 90 százaléka nem szeretné, ha 500 milliárd forintból kínai egyetem épülne Budapesten.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »