A budapesti Központi Szemináriumban tartották a győri Prohászka-iskola évkezdő lelkinapját

A budapesti Központi Szemináriumban tartották a győri Prohászka-iskola évkezdő lelkinapját

A győri Prohászka Ottokár Orsolyita Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda tantestülete tanévkezdő lelkinapon volt vendége a budapesti Központi Papnevelő Intézetnek (Központi Szeminárium) augusztus 23-án. Jakab Gábor igazgatóhelyettes beszámolóját szerkesztett formában közöljük.

A budapesti Központi Papnevelő Intézet rektora, Martos Levente Balázs, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspöke házigazdaként köszöntötte a győri Prohászka Ottokár Orsolyita Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda pedagógusait. Balázs atya elmélkedésében az imamódokról beszélt, s rámutatott a remete életmód gazdagságából fakadó ajándékokra egy nagyvárosi környezetben.

Az Egyetemi (Kisboldogasszony-)templomban a győri oktatási intézmény névadója, Prohászka Ottokár emléke előtt tették tiszteletüket a tanárok, majd közösen imádkozták el délben az Úrangyala imádságot. Diós István atya feledhetetlen tárlatvezetéssel mutatta be a Központi Papnevelő Intézetben működő pálos könyvtárat.

Hírdetés

A lelkinap végén Martos Levente Balázs segédpüspök és Simon Dávid, a Prohászka-gimnázium iskolalelkésze közösen mutattak be szentmisét. Szép mozzanat volt, hogy Balázs atya prédikációját a pénteken 15 órakor Krisztus kereszthalálára figyelmeztető harangok zúgása után kezdte meg.

Szöveg és fotó: Jakab Gábor

Forrás: Győri Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »