A brüsszeli bürokraták elmerülnek a korrupció mocsarában

A brüsszeli bürokraták továbbra is elmerülnek a korrupciós ügyek mocsarában – jelentette ki Tóth Edina, a Fidesz EP-képviselője a párt MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

Hírdetés

Az Európai Parlament (EP) szerdán az európai intézmények átláthatóságának és elszámoltathatóságának megerősítését célzó intézkedések eredményeiről tartott vitát.
   
Tóth Edina, a Fidesz EP-képviselője plenáris felszólalásában botrányosnak nevezte, hogy egy évvel a legsúlyosabb brüsszeli korrupciós eseteket követően még mindig nincs semmilyen előrelépés a baloldalt érintő szégyenteljes ügyekben.
   
A képviselő szerint jelenleg a politikai befolyásvásárlás korrupt rendszere működik Brüsszelben, amelynek hol a Soros-birodalom, hol pedig harmadik országok a haszonélvezői.
   
Az EP-képviselő szerint látszatintézkedések helyett valódi intézkedésekre van szükség, mivel a javasolt bürokratikus szabályok nem oldják meg a problémákat.
   
Elmondása szerint az érintett baloldali képviselők továbbra is az Európai Parlamentben ülnek és szavaznak. Brüsszel és a baloldal erőfeszítései még most is arra irányulnak, hogy áljogállami kérdésekkel tagállamokat ítéljenek el, a korrupciós ügyeket pedig elfedjék – tette hozzá.
   
A fideszes politikus kiemelte: a korrupció visszaszorítására megalkotott uniós intézményrendszer teljesen elbukott. Aggodalomra ad okot, hogy míg az EU-nak számos, kifejezetten az uniós intézményekben történő korrupció vizsgálatára létrehozott intézménye van, mégsem vették észre a baloldali korrupciós tevékenységet. Ezt a rendszert meg kell változtatni!- hangoztatta. „Alapvető politikai változásra van szükség, a brüsszeli mocsarat le kell csapolni a következő európai parlamenti választáson!” – zárta hozzászólását.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »