A britek szerint Ukrajna visszaszerezte az ellenőrzést légterének legnagyobb része felett

A brit védelmi minisztérium által szerdán közzétett hírszerzési jelentés szerint Ukrajna visszaszerezte az ellenőrzést légterének legnagyobb része felett, az orosz erőknek nem sikerült megsemmisíteniük az ukrán légierőt és semlegesíteniük a légelhárítást.

Az orosz légierő aktivitása Dél- és Kelet-Ukrajnára koncentrál, és a szárazföldi csapatoknak ad támogatást. Oroszország továbbra is főként az ukrán katonai és stratégiai célpontokat támadja.

A mariupoli légitámadásokat a nem célzott bombázások dominálják, így fokozottan fennáll a civil veszteségek kockázata.

Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine – 27 April 2022

Find out more about the UK government’s response: https://t.co/yBkEQmjzoS

🇺🇦 #StandWithUkraine 🇺🇦 pic.twitter.com/r4vIO69jIM

Hírdetés

— Ministry of Defence 🇬🇧 (@DefenceHQ) April 27, 2022

Harci repülőket és nehézfegyvereket Ukrajnának!

A brit külügyminisztérium kedden közzétett közleménye szerint Liz Truss brit külügyminiszter sürgeti nyugati szövetségeseit, hogy szállítsanak Ukrajnának harci repülőgépeket és más nehézfegyvereket.

A londoni Madison House-ban csütörtökön tartott külpolitikai beszédében Liz Truss az ukrán hadsereg támogatásának „megkétszerezése” mellett érvelt.

Ha Putyin sikerrel jár, akkor az az egész világon további nyomorúságokkal és szörnyű következményekkel járhat. Soha többé nem éreznénk magunkat biztonságban. Tehát hosszú távra kell felkészülnünk, és meg kell dupláznunk Ukrajnának nyújtott támogatásunkat – fogalmazott a brit külügyminiszter.

(Index nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »