A békeszerzés és segítségnyújtás lehetőségeiről – Üléseztek a női és férfi szerzetesrendek elöljárói

A békeszerzés és segítségnyújtás lehetőségeiről – Üléseztek a női és férfi szerzetesrendek elöljárói

A békeszerzés és segítségnyújtás lehetőségeiről tanácskoztak a női és férfi szerzeteselöljárói konferenciák elnökségei.

A határaink mellett zajló szörnyű háború miatti aggodalom és a közös segítségnyújtás lehetőségeinek egyeztetése miatt március 1-jén délután a két szerzetesi konferencia elnöksége rendkívüli ülést tartott.

A két elnökség kifejezte a háború áldozatai miatti aggodalmát és velük való együttérzését, egyben áttekintette a kialakult szükséghelyzetet, és a segítségnyújtásnak az előző napokban megvalósult formáit.

A két elnökség a konkrét segítségnyújtás terén a legfontosabbnak a hatékony és koordinált munkát tartja, ezért arra kéri a szerzetesrendeket, hogy adományaikkal, önkéntes munkájukkal a Katolikus Karitász, a Jezsuita Menekültszolgálat és a Ferences Rendtartomány kárpátaljai missziójának már meglévő kezdeményezéseihez csatlakozzanak.

Hírdetés

Egy szerzetesi közös pályaudvari missziót is elindítanak, amire a két konferencia anyagi eszközöket is rendelkezésre bocsátott. Ebben szerzetesek önkéntes munkájára is számítanak.

Döntés született arról is, hogy a Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája a Humanitárius Tanács számára felméri a rendek szállás- és szállítókapacitását.

           Dr. Németh Emma                                                                      P. Hortobágyi T. Cirill
                  MRK elnök                                                                                       FSzK elnök

Forrás és fotó: Szerzetesek.hu

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »