A békéért imádkoztak a katolikus hívek a belarusz–ukrán határ mentén

A békéért imádkoztak a katolikus hívek a belarusz–ukrán határ mentén

Március 3-án, csütörtökön a békéért imádkoztak Belaruszban, a pinszki egyházmegye ukrajnai határhoz közeli katolikus plébániáin.

Az imaalkalomra a pinszki egyházmegye déli részére vitték zarándoklatban a Juravicki Istenszülő, Poleszje Irgalmas Oltalmazója ikonjának másolatát, valamint a belarusz egyház védőszentje, Szent Mihály arkangyal szobrát. A békét, egyetértést és testvériséget támogató imakezdeményezés elindítója a Szent Mihály-szobor belarusz kusztosa (őrzője), Igar Lasuk kanonok volt.

Az ima a Hrusavka faluban levő Jézus Szentséges Szíve-plébánián kezdődött (mazirszki esperesség). A helybeli hívek együtt imádkoztak Igar Lasuk atyával az ukrajnai háború mielőbbi befejeződéséért, a bűnök bocsánatáért, hogy engeszteljék Istent a sértésekért és irgalmasságába ajánlják a halottakat, a sebesülteket és a menekülteket. Az imádság a Juravicki Istenszülő ikonjával és Mihály arkangyal szobrával végzett körmenettel, valamint az ukrán határ felé adott áldással ért véget.

Az imazarándoklat Hrusavkából a narovlji Szent Kereszt Felmagasztalása-plébániára vezetett. Útközben a hívek szüntelenül imádkoztak Isten Anyja és Mihály arkangyal közbenjárását kérve.

Hírdetés

Narovljában szentmisét mutattak be, majd a templomban egybegyűltek a kihelyezett Oltáriszentség előtt engesztelő imákkal fordultak Istenhez és könyörögtek a háború befejezéséért. A „Szent Isten” könyörgés éneklése alatt a papok az oltáron fehér szentostyában jelen levő Jézus elé tették keresztjüket.

Janus Csarnamor plébános a hívek nevében köszönetet mondott Igar Lasuk atyának bátorságáért és készségéért, hogy azokkal, akiknek a szívét keserűség és fájdalom tölti el, együtt imádkozhattak a testvéri Ukrajnáért és önmagukért Isten Anyjának és Szent Mihály arkangyalnak közbenjárását kérve.

Fordította: Hidász Ferenc OFM

Forrás és fotó: catholic.by

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »