A baloldali polgármester nem tett feljelentést az óvodásokat inzultáló férfi ellen

A baloldali polgármester nem tett feljelentést az óvodásokat inzultáló férfi ellen

Csőzik László, Érd balliberális polgármestere mindössze egy beszélgetésre hívatta magához az óvodások felé trágárkodó, nemi szervét mutogató férfit. A polgármesternek kötelessége lett volna a hatóságokhoz fordulni, ám a feljelentést egy fideszes önkormányzati képviselő tette meg. Az érdi rendőrkapitányság elutasította a kérelmet. Indoklásukban azt írták: a férfi tette nem bűncselekmény, szexuális célzata nem volt a viselkedésének, tettét azért követte el, mert zavarta az óvodások zsibongása. A kormánypárti képviselő fellebbezést nyújt be, írja a Magyar Nemzet.

„Az érdi Szivárvány Óvoda Meseház Tagóvodájában az új játszóudvarra kísérték ki a gondozók a gyerekeket. Ekkor a szomszédban lakó fiatalember a ház teraszán anyaszült meztelenül, széttett lábakkal és kezekkel, kézfejeit ökölbe szorítva, középső ujjait az ég felé mutatva a következőket ordibálta az óvodás csoportnak: „Kapjátok be a f…szt!” – áll Bács István, érdi fideszes önkormányzati képviselő ügyészségre küldött feljelentésében. A kormánypárti politikus azt is megjegyzi: az óvónők döbbenetükben visszamentek az épületbe, és sajnos nem a rendőrséget, hanem a városvezetést értesítették.

Bács István kitért arra, hogy az érdi városvezetés részéről biztosan tudnak az ügyről.

Mint megtudták, Csőzik László balliberális polgármester nem tett feljelentést a rendőrségen, hanem egy megbeszélésre hívta az óvodásoknak meztelenül trágárkodó V. Balázst. Csőzik csupán annyit tett: megkérte a férfit, hogy többet ne tegyen ilyet.

Közölte vele azt is, hogy bár kötelessége lenne feljelenteni a rendőrségen, ezt a közöttük fennálló jó viszonyra való tekintettel – állítólag V. Balázs politikai támogatója a polgármesternek – nem teszi meg. Bács István feljelentésében azt is nyomatékosította: a megbeszélés nem négyszemközt zajlott, az ott elhangzottak ezért kiszivárogtak.

Hírdetés

A kormánypárti helyi képviselő azt is megemlítette: az ügyről már nemcsak valamennyi ott dolgozó óvónő, hanem szinte valamennyi szülő is tud.

Bács István feljelentőlevelét a főügyészség továbbította a helyi rendőrkapitányságnak, ám ők elutasították a feljelentést. Indoklásuk szerint nem történt bűncselekmény, mert a férfi nem a nemi vágyának felkeltése vagy annak kielégítése révén mutogatta magát szeméremsértő módon, hanem azért, mert zavarta az óvodások hangos zsivaja, és így fejezte ki nemtetszését…

A rendőrség közlése szerint megállapítást nyert, hogy a férfi valóban az udvarán tartózkodott meztelenül, az óvoda, a játszótér és pedagógusok irányába kiabált, vulgáris kifejezéseket használt, és az óvónőket prostituáltnak nevezte. Bács István fellebbezést nyújt be a rendőrség elutasító döntése ellen.

Csőzik László baloldali polgármestertől nem áll távol a bűnözők védelmének az ellátása. 2015-ben még ügyvédként számos embercsempész védője volt. A baloldali politikus ráadásul az öt évvel ezelőtti migránsáradatot arra szerette volna felhasználni, hogy – humanitáriusnak kikiáltott tevékenységük miatt – a bűnözők enyhébb megítélés alá kerüljenek.

Mi Hazánk: elfogadhatatlan, hogy a polgármester nem tett rögtön feljelentést

A Mi Hazánk Mozgalom megdöbbentőnek és elfogadhatatlannak tartja Csőzik Lászlónak, Érd polgármesterének viselkedését az óvodásokat ért zaklatási ügyben. A város első embereként ugyanis ahelyett, hogy azonnal a rendőrséghez fordult volna, amikor tudomására jutott, hogy egy férfi a nemi szervét mutogatja trágár kifejezések kíséretében az érdi Meseház Tagóvoda udvarán játszó gyerekeknek, behívta magához elbeszélgetésre az elkövetőt, akit a sajtó V. Balázsként, a polgármester személyes politikai támogatójaként azonosított. Felszólítjuk a polgármestert, tisztázza, hogy miért nem fordult rögtön a hatósághoz! Miért próbálta elhallgatni az ügyet és pontosan milyen kapcsolatban áll az elkövetővel?

Érthetetlennek tartjuk a rendőrség álláspontját is, mivel az elkövető magatartása midnen bizonnyal kimeríti a gyermekek veszélyeztetését, hiszen az óvodások erkölcsi fejlődésére kihat. A Büntető Törvénykönyv 205. § (3) bekezdése szerint pedig, aki mással szemben olyan szeméremsértő magatartást tanúsít, amely a sértett emberi méltóságát sérti, akár két évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető – írja közleményében Csott Károly, a Mi Hazánk Mozgalom érdi választókerületi elnöke, a párt országgyűlési képviselőjelöltje.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »