Orbán: Milliók tartanak felénk

A történelem manapság ismét ránk rúgta az ajtót: soha nem látott tömeg áramlik ellenőrizetlenül befelé a határainkon, olyan népvándorlásnak vagyunk a kezdetén, amelynek a tartalékai beláthatatlanok – jelentette ki Orbán Viktor péntek este a muravidéki Lendván. A miniszterelnök Göncz Árpádról, a nemzet elnökéről is megemlékezett az eseményen.

A miniszterelnök a szlovéniai magyarság érdekvédelmi szervezetének 40. születésnapján tartott ünnepségen – amelyen Miro Cerar szlovén kormányfővel együtt vett részt – azt mondta: „más civilizációjú emberek százezrei lépték már eddig is át illegálisan a határainkat, és további milliók tartanak felénk”. Vannak Európában olyanok, akik legszívesebben ma lebontanák a nemzetállami kereteket, eltüntetnék a határokat vagy bármiféle akadályt, ami a bevándorlást lassítaná, és „vannak, akik még pénzt is adnának ehhez”.

Ha nem sikerül gátat vetni az áradatnak, „akkor egyszer csak azon kapjuk magunkat, hogy az az Európa, amiért ennyit küszködtünk, már nem is létezik” – jelentette ki Orbán Viktor.

Hírdetés

A miniszterelnök megemlékezett Göncz Árpádról

Göncz Árpádról, a nemzet elnökéről is megemlékezett Orbán Viktor. Mint mondta, Lendvától nem messze esik Csáktornya, ahol egykor Göncz Lajos, az 1848-as szabadságharc honvédszázadosa élt, „akinek a dédunokája, Göncz Árpád, mint e tradíció méltó folytatója, a rendszerváltás utáni Magyarország első megválasztott köztársasági elnöke lett”.

Hozzátette, hogy Göncz Árpádot a muravidéki ünnepséget megelőzően kísérték utolsó útjára, „ma adtuk meg neki a végtisztességet, amely őt mint mindannyiunk elnökét, vagyis a nemzet köztársasági elnökét különösen is megilleti”.

„Köszönjük, amit a hazáért és értünk tett” – fogalmazott a kormányfő.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »