Šutaj Eštok: A Hlas mindent elkövet, hogy a házelnöki széket még az év végéig betöltsük

Šutaj Eštok: A Hlas mindent elkövet, hogy a házelnöki széket még az év végéig betöltsük

Šutaj Eštok: A Hlas mindent elkövet, hogy a házelnöki széket még az év végéig betöltsük Mészáros Richárd2024. 10. 20., v – 14:29

Matúš Šutaj Eštok, a Hlas elnöke szerint a párt mindent elkövet, hogy a házelnök személyéről még az év végéig döntés szülessen.

„Elfogadhatatlan, hogy figyelmen kívül hagyjuk az állam második legmagasabb alkotmányos tisztsége nincs betöltve. Semmilyen indokot vagy akadályt nem látok arra, hogy ez ne valósuljon meg. Nem gondolom, hogy bárkinek a személyes ambíciói előbbre valók lennének az állam érdekeinél” – jelentette ki Šutaj Eštok a Markíza műsorában.

Branislav Gröhling, az SaS elnöke szerint a helyzet megoldása végül az lesz, hogy Šutaj Eštok visszatér a parlamentbe, mivel nem hajlandó engedelmeskedni Robert Ficónak.

„Nem tudom, hogy Gröhling úr ma ivott-e valamit, vagy ismét kokainpartit tartottak az SaS-ben, de amit ebben a műsorban előadott, az egyszerűen elképesztő” – reagált Šutaj Eštok. Hozzátette, hogy a jövőjét illetően úgy érzi, „kötelessége elvégezni a feladatait” a belügyminisztériumban. 

Az SNS Hlasnak címzett nyilatkozatai kapcsán Šutaj Eštok megjegyezte, pártja célja a nyugalom, stabilitás és a józan ész képviselete, és néha „jobb, ha csendben maradnak”, hogy elkerüljék a nyilvános konfliktust a koalíciós partnerekkel, ahogy az az előző kormány idején történt.

Hírdetés

(Denník N)

Kapcsolódó cikkünk

Robert Fico (Smer) miniszterelnök kétli, hogy az új házelnök személyének kérdése még az év végéig megoldódna.

A miniszterelnök vasárnap a TA3 V politike című műsorának vendége volt, ahol kifejtette, egy kormánykoalíció működésének fő mutatója az, hogy képes-e elfogadni alapvető intézkedéseket, hozzátéve, hogy eddig mind a kormányon belül, mind pedig a parlamentben sikerrel jártak.

„Jelenleg Peter Žiga vezeti a parlamentet” – válaszolta Fico a kérdésre, hogy Matúš Šutaj Eštok, a Hlas elnöke lehetne-e az, aki átveszi a házelnök szerepét.

A Smer képviselőinek azt tanácsolja, hogy amíg nem születik megállapodás az SNS és a Hlas között, addig ne vegyenek részt olyan parlamenti szavazáson, amelyen a parlament elnökéről döntenek.

Mint mondta, nem gondolja, hogy a választásra a közeljövőben sor kerül, a leendő házelnök személyéről ugyanis továbbra sem született megállapodás.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »