Cigány bűnbanda rabolt el és kényszerített prostitúcióra kislányokat Hajdúböszörményben

Cigány bűnbanda rabolt el és kényszerített prostitúcióra kislányokat Hajdúböszörményben

A Hajdú-Bihar vármegyei rendőrök hat embert bűnügyi őrizetbe vettek kislányok prostitúcióra kényszerítése miatt. A nyomozók szerint bővülhet még az elkövetők és a sértettek köre is. Döbbenetes történet következik.

Hírdetés

Június végén a Hajdúböszörményhez tartozó Nagy-Bocskai szőlőskert területen eltűnt egy 13 éves kislány. Nagymamájánál volt látogatóban, játszott a kertben, aztán közölte, hogy átmegy V. Gabriellához, ahhoz a 27 éves nőhöz, aki ugyanabban az utcában lakik, amelyikben a nagymama. Mivel a kislány a látogatás után nem tért haza, a nagymama keresni kezdte, átsétált ő is V. Gabriellához, aki azonban széttárta a kezét, mondván, innen már elment a kislány, fogalma sincs, hol lehet.

Megnyugtatásképpen küldött egy fotót a kislány – másik településen élő – édesanyjának, amelyen a lánya láthatóan éppen nála tartózkodik: hever az ágyon, és tévézik.

A családtagok mindenesetre keresni kezdték, néhány nap múlva ők is eljutottak V. Gabriella házához is, ahol rátaláltak a gyerekre. Szakadt ruhában volt, gyógyszerek, drogok hatása alatt hevert a gazban. A rokonok hívták a mentőket, értesítették a rendőrséget. „A kislányt megvizsgálták az orvosok, a kábítószertesztje pozitív lett, nőgyógyász is vizsgálta, kihallgatni azonban napokig nem lehetett.” – mondta Domokos Éva százados, a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság kiemelt főnyomozója. „És amikor már lehetett, a kislány akkor sem szívesen szólalt meg. Az édesanyja és a kirendelt ügygondnok előtt semmiképpen, végül a nevelőapja jelenlétében elmondta, hogy mi történt. Eltűnésének történetet megismerve kiderült, miért van különösen zaklatott állapotban. Fogva tartották, és férfiaknak árulták. Napokig nem evett, nem ivott, ha mégis, akkor csak alkoholt, fogva tartói itatták, gyógyszerezték, drogot adtak neki, utóbbit még vénásan is” – tájékoztatott a főnyomozó.

A nyomozás során kiderült, hogy V. Gabriella, a 27 éves hajdúböszörményi nő éppen ebből élt: fiatal lányokat édesgetett magához, aztán férfiaknak eladta őket, akik aztán gyakran továbbadták másoknak. A 13 éves kislányt például egy 57 éves debreceni férfinak adta tovább, aki elvitte saját ingatlanjába, ahol a benyugtatózott, leitatott kislányt többször megerőszakolta.
„Nem tudom, valaha sikerül-e ezt feldolgoznia az áldozatnak” – folytatja Domokos Éva. „Bár szakember is segít ebben, de mert mindennap beszélünk az édesanyjával, úgy tűnik, nagyon rossz lelkiállapotban van a kislány. Kiderült aztán, hogy nem csak erről az esetről beszélhetünk. A nagymama mesélte el, hogy miközben az unokájával történt szörnyűségről beszélgettek otthon, egy jelenlévő ismerős, egy 17 éves lány megjegyezte: „11 éves koromban V. Gabriella velem is ugyanezt csinálta!”


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »