Ilyet sem látni minden nap: Az SNS és a PS egyetért abban, hogy drága dolog leválni az orosz gázról

Ilyet sem látni minden nap: Az SNS és a PS egyetért abban, hogy drága dolog leválni az orosz gázról

A közrádió Szombati párbeszéd című műsorában a két vitázó politikus, Roman Michelko (SNS) és Irena Bihariová (PS) egyetértettel abban, hogy Szlovákiának vannak alternatívái az orosz gáz kiváltására amennyiben az Ukrajnán keresztüli tranzit leállna, ezek azonban drágábbak, mint az orosz gáz.

mondta Michelko az STVR politikai műsorában. Hozzátette, hogy az ukránok lépése, hogy az év végével elzárják a gázcsapokat, „az együttérzés hiányáról tanúskodik”.

fogalmazott az SNS politikusa.

A vita legérdekesebb része az volt, amikor a progresszív PS képviselőnője, Irena Bihariová egyetértett az SNS-es képviselővel abban, hogy az ukrán gáztranzit leállítása megdrágítja a gázt Szlovákiában.

Hírdetés

„Nem közvetlenül, de hosszabb távon igen. A Szlovák Gázművek tárolói tele vannak, ezért nem rögtön mutatkozik meg a [drágulás]”

mondta Bihariová, ezzel a progresszív, háborúpárti narratívában komoly léket vágva. Az ellenzéki pártok ugyanis vagy tagadják, vagy módszeresen nem hozzák szóba Ukrajna felelősségét abban, hogy drágul a lakossági gáz Szlovákiában, főleg, ha nem hosszabbítják meg az orosz gáztranzitról szóló szerződést, ami idén decemberben jár le.

Decemberben Ukrajna végleg elzárhatja a gázcsapokat. A Gázművek dolgozik a pótmegoldáson, de drágulás mindenképp lesz

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »