Október végéig dönthetünk az egészségbiztosító-váltás visszavonásáról

Október végéig dönthetünk az egészségbiztosító-váltás visszavonásáról

Az egészségbiztosítók ügyfeleinek október végéig maradt idejük a biztosítóváltásra vonatkozó kérvényük visszavonására. A kérvény visszavonására ugyanazok a formaságok vonatkoznak, mint a kérvény benyújtására, közölte a TASR hírügynökséggel az Egészségügyi Felügyeleti Hivatal (ÚDZS) szóvivője, Monika Beťková.

Egyben felhívta a biztosítók ügyfeleinek figyelmét, hogy alaposan fontolják meg a biztosítóváltást. „Tekintettel a biztosítók közötti átjelentkezéssel összefüggő ismétlődő tisztességtelen praktikákra, tavaly januártól törvény teszi lehetővé a biztosítóváltásra vonatkozó kérvény indoklás nélküli visszavonásának lehetőségét adott naptári év október 31-ig” – mondta Beťková.

A kérvény visszavonására személyesen az egészségbiztosító fiókjában, illetve postai vagy elektronikus úton van lehetőség. Más egészségbiztosítóhoz történő szabályszerű és időben történő átjelentkezés esetén a biztosított a következő év január elsejétől válik a biztosítottjává.

Hírdetés

Az Egészségügyi Felügyeleti Hivatal azt javasolja mindazoknak, akiknek egy másik biztosítóhoz való átjelentkezésük akaratukon kívül, megtévesztés, nyomásgyakorlás hatására, vagy akár tudtukon kívül történt, hogy fontolják meg a kérvény visszavonásának a lehetőségét.

A hatályos jogszabályok szerint szeptember végéig lehetett egészségbiztosítót váltani.

(NZS/Felvidék.ma/teraz.sk)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »