Drucker elítélte a politikusok és az álhírgyártó média iskolák elleni támadásait

Drucker elítélte a politikusok és az álhírgyártó média iskolák elleni támadásait Kulcsár Péter2024. 10. 09., sze – 16:12

Tomáš Drucker (Hlas) oktatási miniszter elítélte a szélsőséges politikusokat és az álhírgyártó médiát egy trencséni gimnázium elleni támadások miatt. Az iskola megemlékezést tervezett a  pozsonyi Vár utcán (Zámocká) történt terrortámadás áldozatairól. Drucker a modori (Modra) kihelyezett kormányülés után nyilatkozott a témában.

„Teljesen elfogadhatatlan, hogy egy ilyen kiváló iskola, de bármelyik iskola primitív kampány és megfélemlítés célpontja legyen” – hangsúlyozta Drucker.

Hírdetés

 Leszögezte, a tantervről szakértők döntenek, és nem a holokauszttagadók, illetve olyan emberek, akik számára a szlovák történelem legsötétebb napja a szlovák nemzeti felkelés kitörésének dátuma. „Felszólítom őket, hogy hagyják békén a gyerekeket és az iskolákat” – mondta.

„Az iskolák apolitikus intézmények, feladatuk az oktatás és a nevelés, biztonságos környezetben, politikai befolyásolások nélkül” – tette hozzá. Az oktatás tartalmáról nem a politikusoknak, hanem a szakembereknek kell határozniuk, fűzte hozzá.

Az oktatási miniszter szerint sokkal fontosabb problémák vannak, ilyen az iskolai zaklatás kezelése, és a dezinformáció. Emlékeztetett, hogy a kormány által augusztusban elfogadott törvény-előkészítési terv az érzékeny témákra is kitér, mint például a tanterven kívüli foglalkozások tartalma.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »