Fogadást tartottak a Római Magyar Akadémián Magyarok Nagyasszonya ünnepén

Fogadást tartottak a Római Magyar Akadémián Magyarok Nagyasszonya ünnepén

Október 8-án, Magyarok Nagyasszonya ünnepén a Szentszéki Magyar Nagykövetség fogadást adott a Római Magyar Akadémián. Az est házigazdája Habsburg-Lotharingiai Eduárd, Magyarország szentszéki nagykövete; a díszvendég Paul Richard Gallagher érsek, a Szentszék államközi kapcsolatokért felelős titkára és Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős miniszter volt. Fellépett a Jazzation acapella.

A római egyházi diplomáciai képviseletek vezetői, szentszéki nagykövetek, a római nemzeti egyházi intézmények igazgatói és a magyar akadémia baráti köre töltötte meg a Falconieri-palota dísztermét.

Ünnepi beszédet mondott Habsburg-Lotharingiai Eduárd, Magyarország szentszéki nagykövete; Paul Richard Gallagher érsek, a Szentszék államközi kapcsolatokért felelős titkára, valamint Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős miniszter.

A felszólalók kiemelték a történelmi Magyarország és Magyarok Nagyasszonya, a Megváltó Édesanyja között kezdettől fogva meglévő és mindmáig ápolt kapcsolat jelentőségét.

Az ünnepi estet a Jazzation énekegyüttes koncertje zárta.

Hírdetés

*

A fogadás előtt a Vatikáni Rádió magyar nyelvű stúdiójában interjú készült a napokban Rómában tartózkodó Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős miniszterrel.

A beszélgetés ITT meghallgatható.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »