Az Európai Parlament az európai emberek érdekét szolgáló változás programja helyett a Magyarország elleni boszorkányüldözéssel volt elfoglalva

Az Európai Parlament mai plenáris ülésén Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke ismertette a kormány uniós elnökségének munkaprogramját. Azonban a várakozásoknak megfelelően, az európai parlamenti képviselők többsége, különösen a magyar ellenzéki képviselők az érdemi vita helyett hamis vádakon alapuló politikai támadásokra használták az alkalmat.

Gál Kinga, a Patrióták képviselőcsoportjának első alelnöke, a Fidesz-KDNP képviselőcsoport elnöke felszólalásában kiemelte,

történelmi pillanat a mai, hiszen a Patrióták Európáért képviselőcsoport miniszterelnökeként a változás programját ismertette:

„Változás kell. A magyar elnökségi prioritások pedig éppen azt a józan ész alapú politikát tükrözik, amelyre oly nagy szükség van ma Európában”.

Megjegyezte: A Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen, ma csúcsra járatta a hipokráciát az EP plenáris vitájában. „Egy politikai kampányfelszólalást tartott egy tagállami kormány ellen. Méltatlan a Bizottság elnökéhez. Elfogadhatatlanul rombolja az Európai Uniót.”

Hírdetés

Emlékeztetett: az Európai Parlamentben a gyűlöletkampány helyett inkább Európa békéjéért, biztonságáért, jólétéért kell dolgoznunk, ehelyett azzal vannak elfoglalva, hogy az európai emberek millióinak képviselőit, a patrióta jobboldalt kiszorítsák a döntéshozatalból. „A magyar miniszterelnök számíthat a Patrióták frakciójára!”

Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP képviselőcsoportjának vezetője kiemelte: Magyar Péter bajban lévő ember, a családi erőszak „tankönyvi példája” és köztörvényes bűncselekményt követett el. Tisztességes társaságban az ilyen emberen átnéznek, és nem kötnek vele politikai szövetséget. Felszólította képviselőtársait: „A mentelmi jogának fenntartásában ne legyenek a cinkosai”.

Dömötör Csaba, a Fidesz-KDNP képviselőcsoport tagja kiemelte: „Magyarországon megválasztott képviselőket hallottam itt felszólalni, a saját országuk ellen. Nem új dolog ez, de ettől még nem tudjuk megszokni és nem is akarjuk!”

Kiemelte, az európai álom foszladozik: a versenyképesség gyengül, a schengeni rendszer omladozik, és a háború réme is itt van.

Az Európai Parlament többsége a megoldások keresése helyett a Magyarország elleni boszorkányüldözést folytatja. „Lenne más tennivaló. Nem miattunk, Európa érdekében” – tette hozzá.

(Sajtóközlemény/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »